Moslimbijeenkomst tegen terrorisme

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In Londen hebben 12.000 moslims in de Wembley Arena een manifestatie bijgewoond tegen extremisme en terrorisme. De organisatie noemde het de grootste bijeenkomst ooit in zijn...
20110929Muhammad_Tahir-ul-Qadri

In Londen hebben 12.000 moslims in de Wembley Arena een manifestatie bijgewoond tegen extremisme en terrorisme. De organisatie noemde het de grootste bijeenkomst ooit in zijn soort. De bijeenkomst was georganiseerd door de Pakistaanse moslimgeleerde Muhammad Tahir-ul-Qadri, die vorig jaar in het nieuws kwam toen hij een fatwa uitsprak tegen terreur.

Vredelievend

Volgens Tahir-ul-Qadri hebben sinds 9/11 vooral extremisten het beeld bepaald dat er van moslims bestaat. "De stemmen van die 99 procent van de ware, vredelievende moslims zijn niet gehoord, overdonderd door het lawaai van de extremisten."

"Islam heeft niets te maken met terrorisme", hield hij zijn publiek voor. "Wij verwerpen elke daad van extremisme terrorisme onvoorwaardelijk."

Ook andere sprekers spraken over een gematigde, tolerante invulling van hun geloof. De toespraken waren in het Engels en het Arabisch.

Andere geloven

Op een groot scherm zagen de bezoekers ook speeches van de Britse premier Cameron, VN-chef Ban Ki-moon en oppositieleider Ed Miliband.

Daarnaast waren er ook vertegenwoordigers van andere religies aanwezig, zoals joden, sikhs en boeddhisten. Ook de leider van de Anglicaanse kerk, de aartsbisschop van Canterbury, sprak de menigte toe in een videoboodschap.

Bron: NOS Nieuws