Moordenaar Indiase zuster blij over haar zaligverklaring

vrijdag, 22 december 2017
Nieuws
Zuster Rani Maria, die 22 jaar geleden werd doodgestoken, is vorige maand zalig verklaard. Eén van de mensen die haar nu eren is haar moordenaar.
20171222-Moordenaar-Indiase-zuster

Clarissenzuster Rani Maria Vattalil (41) werd voor de ogen meer dan 50 buspassagiers neergestoken op een afgelegen junglepad in de staat Madhya Pradesh toen ze op weg was naar huis. Samandar Singh, toen 22, vermoordde haar in opdracht van mensen die boos waren over het werk van zuster Rani Maria. Zij organiseerde zelfhulpgroepen in het bisdom van Indore.

"Wat gebeurd is, is gebeurd. Het spijt me oprecht voor wat ik deed. Maar nu ben ik blij dat de wereld zuster Rani kent en eert,“ vertelt Singh, een Hindoe. Hij werd veroordeeld voor de moord en aanvankelijk ter dood veroordeeld. Dat vonnis werd later omgezet tot levenslange gevangenisstraf. De jongere zus van zuster Rani Maria – clarissenzuster Selmy Vattalil – heeft hem echter formeel aanvaard als haar "broer" en pleitte met succes voor zijn vervroegde vrijlating. Singh heeft in januari 2007 met zuster Selmy Paul Vattalil bezocht, de zieke 82-jarige vader van de zusters, om zich te verontschuldigen bij de ouders.

Bisschop Chacko Thottumarickal van Indore: “De zaligverklaring van zuster Rani Maria is een inspiratie voor diegenen die de behoeftigen en armen dienen in moeilijke omstandigheden. Ze daagt hen uit om door te gaan met hun werk, zelfs als er tegenstand is, en vooral om niet te worden ontmoedigd door obstakels.”

Bron: CNS