"Moeilijk om een seculiere regering te vestigen in een islamitisch land"

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Patriarch Louis Raphael I Sako van de Chaldeeuwse Kerk zegt dat het moeilijk is om 'seculiere regeringen te vestigen in islamitische landen, omdat ze een negatief en geringschattend idee van de seculiere staat hebben".
20130702_Irak01

Patriarch Louis Raphael I Sako van de Chaldeeuwse Kerk zegt dat het moeilijk is om ‘seculiere regeringen te vestigen in islamitische landen, omdat ze een negatief en geringschattend idee van de seculiere staat hebben".

Dat zei hij tijdens een gesprek met paus Benedictus XVI, met wie hij een ontmoeting had over de uitdagingen van interreligieuze relaties in het door oorlog verscheurde Irak. De patriarch zei te hopen dat de Chaldeeuwse kerk "een brug" zou kunnen zijn tussen christenen en moslims in Irak.

Verder beloofde Sako te werken aan het probleem van de vele christenen die Irak ontvluchten. Hij zei zich in te gaan zetten om een levendige christelijke gemeenschap in het land te handhaven.

Ook zei de patriarch in het gesprek met Benedictus dat het zijn eerste prioriteit zou zijn om "de chaos" in de Chaldeeuwse liturgie aan te pakken. Die kan per parochie en bisdom verschillen. Sako wil met hervormingen voor een heropleving in de liturgie zorgen.

Bron: CatholicCulture

Foto: CNA