Misstipendia voor priesters Filipijnen

Project
Wereldwijd mogen meer dan 400.000 priesters de woorden tijdens de Consecratie in de Heilige Mis uitspreken, waarbij brood en wijn tot het Lichaam en het Bloed van Christus worden; de meest kostbare gave hier op aarde.
2017021_Filipijnen_project01

Velen van hen leven in grote armoede. Sommigen zijn oud en ziek; anderen moeten grote afstanden afleggen en werken onvermoeibaar om de nabijheid van God en de boodschap van het Evangelie naar de mensen te brengen. Zij doen dit allemaal uit liefde voor God, maar ontvangen daarvoor geen enkele geldelijke vergoeding. Al vanaf de vroegste tijden hebben, uit dankbaarheid en ter ondersteuning, Katholieke gelovigen hun priesters geholpen met Misstipendia; giften in de vorm van geld of in natura. Zij vroegen hen dan om een Heilige Mis op te dragen voor een voor de gelovige speciale intentie. Dit moet in geen geval gezien worden als het betalen voor een Heilige Mis, want die kent geen prijs, maar meer als een teken van saamhorigheid met hun broeders en zusters in het geloof en materiele steun voor de geestelijkheid voor wie geen moeite te veel en geen offer te groot is om Christus in het Heilig Sacrament bij ons te brengen. Voor veel priesters, overal ter wereld, leveren deze giften een onmisbare bijdrage tot hun levensonderhoud. Vooral die priesters die, in armere landen, lesgeven in seminaries en toekomstige generaties priesters opleiden, verdienen heel weinig maar moeten wel altijd beschikbaar zijn om de seminaristen niet alleen een gedegen wetenschappelijke kennis bij te brengen maar hen ook te begeleiden in hun sociale en spirituele vorming. Hieruit volgt dat deze priesters geen parochie hebben die hen, hoe bescheiden ook, kan steunen maar daarvoor in de plaats afhankelijk zijn van Misstipendia, die van buitenaf komen.

Onlangs hebben we besloten 25 priesters in het bisdom Malolos met Misstipendia te helpen. Hier zijn het ook priesters, die les geven in het plaatselijke seminarie en zij zullen met grote vreugde het Heilig Misoffer opdragen voor de intenties van onze weldoeners.

Het gebied van het huidige Malolos werd gekerstend door de Spanjaarden in 1572.

Malolos

De stad Malolos zelf staat bekend om het grote feest dat ieder jaar gevierd wordt op de laatste Zondag van Januari ter ere van het Kind Jezus. Ieder jaar wordt het beeld van de “Santo Niño “ – het Heilig Kind – ten toon gesteld om het te vereren. Er vinden dan grote processies plaats en waarbij duizenden gelovigen hun eigen beeld van het Kind Jezus van huis meebrengen en in de processies meedragen. Ook nemen diverse dans en muziek groepen deel gekleed in traditionele klederdracht.

Maar nog niet lang gelden, in 2011, haalde Mololos de krantenkoppen toen het getroffen werd door een krachtige tyfoon en overstromingen. Kerk in Nood heeft toen €15.000 beschikbaar gesteld voor de zwaarst getroffen parochies.

Aan de 25 priesters van het bisdom denken wij €15.600 aan Misstipendia te over te maken. Dit vertegenwoordigt €624 per priester voor een heel jaar. Zij zijn heel dankbaar voor deze hulp en hebben beloofd de gevraagde Heilige Missen op te dragen voor de de intenties, die de weldoeners zelf hebben aangegeven.

Code: 329-08-Missen

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk maken.

Foto: Kerk in Nood