Misstipendia voor 23 priesters in het Amazonegebied (Peru)

Project
In het Amazonegebied in het Oosten van Peru ligt het Apostolische Vicariaat Yurimaguas. Met een oppervlakte van 70.000 km² is het aanzienlijk groter dan sommige kleinere Europese landen. Zo hebben bijvoorbeeld Nederland en Zwitserland elk maar een oppervl
20070625peru006


In het Amazonegebied in het Oosten van Peru ligt het Apostolische Vicariaat Yurimaguas. Met een oppervlakte van 70.000 km² is het aanzienlijk groter dan sommige kleinere Europese landen. Zo hebben bijvoorbeeld Nederland en Zwitserland elk maar een oppervlakte van ca. 41.000 km². Het grootste gedeelte van het Vicariaat wordt met oerwoud bedekt. Hier leven verschillende Indianenstammen.

Armoede
De mensen zijn arm. Hun hutten zijn gemaakt van palmbladeren en de meeste van de kleine nederzettingen zijn uitsluitend per boot bereikbaar. Er zijn geen wegen en de medische verzorging en het onderwijs worden door de missionarissen verstrekt. De vrouwen koken het bescheiden eten op hout en verbouwen de meeste nodige gewassen in hun tuintjes. Yucca, bakbananen, soms wat vis – daarmee voeden zij zich.

Zware en gevaarlijke omstandigheden
In totaal leven er net 2,2 miljoen mensen in het Vicariaat Yurimaguas. Daarvan zijn er ongeveer 240.000 katholiek. Voor de zielzorg zijn 23 priesters beschikbaar. De priesters moeten, wanneer zij op weg gaan naar hun gelovigen, niet alleen onder zeer zware maar vaak ook gevaarlijke omstandigheden grote afstanden afleggen. Het klimaat is zwoel en heet, de mensen worden gestoken door muskieten, die ook ziektes verspreiden. Maar de priesters laten zich niet kisten.

Dankbaar voor dit teken van gemeenschap
Onze weldoeners steunen de priesters van Yurimaguas elk jaar met misstipendia. In de afgelopen jaren hebben onze weldoeners geholpen met 8.100 euro. Ook dit jaar rekenen de priesters op onze steun. De administrator van het Vicariaat schrijft in naam van alle priesters die wij hebben geholpen: "Wij zijn u en onze broeders en zusters die ons helpen, dankbaar voor dit teken van gemeenschap dat zij ons steeds tonen, en ik betuig de dank van alle priesters van het Vicariaat, en wij bidden de almachtige God, dat hij u altijd met Zijn genade moge bijstaan en dat de H. Maagd u onder haar mantel bescherming moge bieden".

Projectcode: 234-04-90

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.