Micha: van dakloze jongen naar behulpzame vader

Project
De Oekraïense Micha vertelt hoe zijn leven drastisch veranderde dankzij de broeders Albertijnen in zijn stad.
Micha

Micha, een jongeman uit Oekraïne leefde tot enkele jaren geleden in de tunnels van de stadsverwarming van de stad Zaphorizya, samen met vijf anderen die nu merendeels aan de drugs zijn of in de gevangenis zitten. Micha is getrouwd en is pas vader geworden. “In mijn geval veranderde alles omdat ik de broeders Albertijnen leerde kennen. Ze lieten me een andere weg zien. Alles viel op zijn plek door het gebed. Nu help ik de broeders en bak ik brood voor wie arm of zonder huis zijn, zoals ik vroeger.”

Met de hulp van God weten religieuzen en parochies in heel Oekraïne mensenlevens weer op de rails te krijgen. Zo’n anderhalf miljoen vluchtelingen moeten rondkomen van nog geen € 70 per maand. Het is monnikenwerk, maar broeder Wieslaw en zijn medebroeders zien het als een kans. “Er zijn rijke mensen, maar er was lang geen Kerk hier, geen plaats van liefde en delen. Daarom moet God ons hier hebben gebracht. Door ons gebed, doordat we het habijt dragen, door het kruis en door onze kapel, proberen we de wereld te veranderen in de houding van de ander.”

Helpt u mee zodat de religieuzen in Oekraïne meer harten kunnen bewegen tot naastenliefde? Doneer dan online of maak uw gift over onder vermelding van "Oekraïne." Uw gift komt ten goede aan de broeders of aan soortgelijke projecten in het land.