Mgr. Sako: "Bidt en vast voor ons op Aswoensdag"

maandag, 08 februari 2016
Nieuws
Patriarch Louis Sako van Irak vraagt u om te bidden en vasten om genade voor zijn land. Doet u mee?
201501088-Irak

De oorlog in Irak en Syrië neem apocalyptische dimensies aan. Zonder twijfel worden we geconfronteerd met de grootste humanitaire ramp sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Eens bloeiende steden als Mosoel en de dorpen op de Nineveh vlakte zijn gereduceerd tot puin. Degenen die konden vluchten, deden dat. Miljoenen kinderen in vluchtelingenkampen wachten op hun dagelijks brood, maar ze hebben dorst naar een toekomst, ze willen scholen en een huis. Ze willen terugkeren naar hun thuisland, net als hun ouders en familieleden. Hulporganisaties zijn onvermoeibaar in hun zorg voor de vluchtelingen. Ze kopen elementaire levensmiddelen, kleding, drinkwater, dekens en medicijnen.

We zijn allemaal erg dankbaar voor deze hulp. Maar het meest hebben we genade nodig. Om deze reden zou ik u willen vragen aan het begin van deze vastentijd en in het bijzonder op Aswoensdag: bidt en vast voor vrede in ons land! Bidt en vast dat Gods genade met ons! Bidt en vast dat we in onze thuislanden mogen blijven, dat de vluchtelingen kunnen terugkeren naar hun dorpen en steden.

U heeft enorm geholpen met hulp die we nodig hebben om te overleven. Zonder u, zonder de steun van Kerk in Nood, zouden velen van ons dood zijn, uitgehongerd, bevroren of al gevlucht. Kerk in Nood is als een moeder voor ons. Ik weet dat u dit ook doet uit liefde voor Christus. En dat is de reden voor mijn verzoek: bidt en vast dat we in onze geliefde thuisland kunnen blijven. Zodat we een opstanding mogen ervaren uit het puin, een Pasen in het Land van Abraham.

Ik wens u een overvloed aan kracht en vreugde.

+ Louis Sako Raphael