Mgr. Mutsaerts lanceert digitale kapel Kerk in Nood

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Met het aansteken van het eerste digitale kaarsje lanceerde mgr. Mutsaerts, hulpbisschop van 's-Hertogenbosch speciaal aangesteld voor de jongeren in Nederland en bestuurslid van Kerk in Nood, de nieuwe digitale kapel (www.bidmee.nl) van Kerk in Nood. Mgr

Met het aansteken van het eerste digitale kaarsje lanceerde mgr. Mutsaerts, hulpbisschop van ‘s-Hertogenbosch speciaal aangesteld voor de jongeren in Nederland en bestuurslid van Kerk in Nood, de nieuwe digitale kapel (www.bidmee.nl) van Kerk in Nood. Mgr. Mutsaerts geeft daarmee het belang aan van het gebed voor vervolgde Christenen. Het voorbeeld van mgr. Mutsaerts werd gevolgd door bijna 200 jongeren die tijdens de katholieke jongerendag in ‘s-Hertogenbosch allemaal een digitaal kaarsje opgestoken hebben. Voor deze gelegenheid had Kerk in Nood een speciale kapel ingericht waar de jongeren naast het aansteken van een digitaal kaarsje, tot gebed en bezinning konden komen.

Kracht van gebed

Kerk in Nood wil met dit initiatief een breed publiek bereiken en de mogelijkheid bieden om te bidden voor de noden die mensen met zich mee dragen. Directeur Joris van Voorst zegt hierover: "Het gebed is één van de belangrijke pijlers van het werk van Kerk in Nood. Door het werk voor vervolgde Christenen weten we hoe belangrijk gebed is en zien we vaak de kracht van het gebed. Door dit initiatief willen we dit belang nogmaals onderstrepen en meer mensen de mogelijkheid geven om door het opsteken van een digitaal kaarsje en het invullen van een gebedsintentie te bidden."

www.bidmee.nl

Deze digitale kapel is te bereiken onder het adres www.bidmee.nl. Naast het aansteken van kaarsjes kan men hier een groepsgebed initiëren voor een specifieke groep of voor een speciale intentie. Dit laatste is ook zeer geschikt voor jongerengroepen en parochies. In deze digitale kapel zal Kerk in Nood regelmatig zogenaamde noveengebeden (negen dagen van gebed) initiëren voor specifieke noden van de vervolgde Christenen.