Mexico: zusters die gewonden hielpen mishandeld en beroofd

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In het Mexicaanse bisdom San Cristë³bal de las Casas zijn twee weken geleden twee zusters op straat mishandeld en beroofd, terwijl ze gewonden verzorgden.
20141302_Mexico01

In het Mexicaanse bisdom San Cristë³bal de las Casas zijn twee weken geleden twee zusters op straat mishandeld en beroofd, terwijl ze gewonden verzorgden.

Dat melden Mexicaanse media.

De zusters Patricia Moysén de Las Casas Marquez en Martha Rangel Martinez, die in een ziekenhuis werken, waren opgeroepen om gewonden te komen helpen, die gevallen waren bij een gewelddadige confrontatie tussen twee groepen boeren over landbouwgrond. Beide groepen beweren aanspraak te maken op 286 hectare landbouwgrond.
Toen de zusters gewonden hielpen, werden ze aangevallen, geslagen en beroofd van hun busje en ambulance.
De zusters behoren tot de zustercongregatie van de Dochters van Liefde van Sint-Vincentius.

Bisschop Felipe Arizmendi Esquivel betuigde zijn solidariteit met de zusters. Volgens de bisschop verdienen de zusters "dankbaarheid voor hun genereuze inspanningen voor de evangelisatie van de gemeenschap".

Esquivel zegt dat de secretaris van de Mexicaanse regering en de adjunct-secretaris voor Religieuze Zaken op de hoogte zijn van de conflictsituatie in het bisdom en dat zij hebben aangeboden om te zullen doen wat nodig is om het probleem tussen de groepen op te lossen. Ook zullen zij trachten de gestolen bus en ambulance van de zusters terug te krijgen, aldus de bisschop. (KN/Fides)