Mexicaanse priester vermoord

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Afgelopen dinsdag, 26 april, is in Mexico-stad op 60-jarige leeftijd de priester Francisco Së¡nchez Durë¡n op brute wijze vermoord. Het lichaam van Durë¡n werd...
20112904_Mexico01

Afgelopen dinsdag, 26 april, is in Mexico-stad op 60-jarige leeftijd de priester Francisco Së¡nchez Durë¡n op brute wijze vermoord. Het lichaam van Durë¡n werd gevonden met snijwonden in de nek. Lokale media melden dat hij vermoedelijk om het leven is gekomen na een worsteling met dieven die inbraken in de kerk. Het Aartsbisdom heeft de moord veroordeeld. Aartsbisschop Kardinaal Norberto Rivera noemde de daad "in zichzelf betreurenswaardig, maar nog bedroevender omdat de moord op een aan God gewijd persoon is gepleegd". De Kardinaal gaat ervan uit dat de autoriteiten de daders zullen opsporen en straffen. Rivera roept op te "bidden voor de eeuwige rust voor de ziel van de vermoorde priester."

Toenemend geweld

Geweld tegen priesters in Mexico is de afgelopen maanden schrikbarend toegenomen. Vele geestelijken hebben te maken met bedreigingen en afpersing. Vorig jaar hebben 162 priesters doodsbedreigingen ontvangen. Twee ervan zijn ontvoerd en vermoord.

 

(Bron: KN/Agenzia Fides)