Meriam Ibrahim zou paus Franciscus graag ontmoeten

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Meriam Ibrahim, de katholieke moeder in Soedan die ter dood veroordeeld was wegens afvalligheid van de islam en daarna vrijgelaten, zou erg blij zijn als ze naar het Vaticaan zou kunnen gaan en daar de paus kon ontmoeten. Antonella Napoli...
20140711Soedan01

Meriam Ibrahim, de katholieke moeder in Soedan die ter dood veroordeeld was wegens afvalligheid van de islam en daarna vrijgelaten, zou erg blij zijn als ze naar het Vaticaan zou kunnen gaan en daar de paus kon ontmoeten. Antonella Napoli, voorzitter van Italianen voor Darfur ontmoette Meriam en haar man op de ambassade in khartoum. Daarna vertelde ze tegen ‘Avvenire’ dat een ontmoeting met de paus een grote vreugde zou zijn voor haar en haar man, Dani Wani.

Het paar is "erg gelovig" vertelde Napoli. "Zij ontmoetten elkaar in een kerk dankzij haar zuster. Ze werden onmiddellijk verliefd op elkaar. In 2011trouwden ze. Toen ik haar vroeg of de gevangenschap een verandering in haar geloof had bewerkstelligd, antwoordde ze onmiddellijk ‘nee’, De moeilijkheden hebben haar diepe vertrouwen in God niet ondermijnd. ‘Hij zal me leiden’ zei ze."
Napoli zei tegen het blad van de Italiaanse bisschoppenconferentie dat hij het als een privilege had ervaren het paar te ontmoeten enkele dagen na de vrijlating van Meriam. Enkele dagen na haar vrijlating van de tweede arrestatie werd ze als vluchteling opgenomen in de Amerikaanse ambassade samen met haar man die een Amerikaanse staatsburger is.

Napoli pleitte ervoor dat ze snel het land uit kon komen, maar tijd is altijd relatief in Soedan en de ramadan kan ook nog tot uitstel leiden. Omdat ze wachten voor vertrek leven ze letterlelijk met hun koffers open, merkte Napoli op. "Er lagen 4 of 5 tassen op de vloer alsof ze elk moment konden vertrekken. Hun doel is een nieuw leven op te bouwen in New Hampshire, waar Daniel elk jaar enkele maanden doorbrengt.

Bron: Zenit

Foto: article.wn.com