fbpx

Meer geweld tegen Dalit-meisjes in India

vrijdag, 03 september 2021
Nieuws
In India zijn de laatste weken opnieuw aangiftes gedaan door Dalits van verkrachting en moorden door leden van hogere kasten. Volgens aartsbisschop Machado is dergelijk geweld “onmenselijk” en het stilzwijgen van politieke partijen over de toenemende wreedheden verontrustend.
20210903 Indiase Dalits vastgebonden Foto Asianews

In de regio West-Delhi werd afgelopen dinsdag nog een 13-jarig meisje verkracht en vermoord, naar verluidt door een familielid van haar huisbaas. Haar lichaam vertoonde diepe wonden in het gezicht en de geslachtsdelen. In de afgelopen weken heeft de Indiase politie aangiftes geregistreerd van nog twee Dalit-meisjes die in twee verschillende staten door groepen van vijf mannen waren verkracht. Het eerste geval werd al op 12 juli gemeld in Belagavi, Karnataka, maar de familie van het meisje besloot, nadat ze waren bedreigd door een van de vermeende verkrachters, pas op 26 augustus klacht in te dienen. Twee dagen daarvoor werd een 14-jarig Dalit-meisje ontvoerd en verkracht door vijf mannen in Rampur, een district in Uttar Pradesh.

Volgens de National Council of Women Leaders (NCWL) is het geweld tegen Dalit-vrouwen in 15 Indiase deelstaten wijdverbreid. De Dalit-vrouwen en -meisjes zijn vaak slachtoffer van zwaardere vormen van seksueel geweld, zoals groepsverkrachting of verkrachting met moord.

Aartsbisschop Felix Machado van Vasai is ontzet over de toename. “Wat Dalit-meisjes overkomt is onmenselijk en onaanvaardbaar,” zei de prelaat. “Het is van groot belang dat deze gevallen door de media worden gemeld en dat deze gruweldaden, hoe beschamend ook, worden erkend als een ernstige schending van de mensenrechten. Sinds enkele jaren wordt er veel over dit probleem gesproken, maar er is geen verbetering opgetreden. Het geweld is zo wijdverspreid dat zelfs de ouderen niet gespaard blijven.”

“In Maharashtra werden vorige maand zeven Dalit-families door Hindoes van de hogere kaste in elkaar geslagen en publiekelijk aan palen vastgebonden, omdat ze ervan verdacht werden hekserij en zwarte magie uit te oefenen. Onder hen waren drie bejaarden. Ik vind het stilzwijgen van Dalit-partijen en -leiders verontrustend in het licht van de toenemende wreedheden tegen Dalits. Het is een collectieve schande voor ons land en we zijn allemaal verantwoordelijk.”

Bron: AsiaNews