Meer dan 30 gewonden bij anti-christelijk geweld in India

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In India zijn in diverse steden christenen door hindoefunda- mentalisten aangevallen. Daarbij vielen meer dan 30 gewonden.
20131502_India01

In India zijn in diverse steden christenen door hindoefundamentalisten aangevallen. Daarbij vielen meer dan 30 gewonden.

In het oosten van India sloegen ten minste 100 hindoe-extremisten met ijzeren staven in op kerkgangers van een pinkstergemeente. Ze werden beschuldigd van het bekeren van hindoes tot het christendom. Meer dan 30 mensen raakten zwaar gewond. De christenen werden na behandeling in het ziekenhuis door het personeel verzocht om zo spoedig mogelijk te vertrekken, uit angst voor aanvallen van hindoefundamentalisten.

Een aantal kerkgangers probeerde aangifte te doen bij de politie, maar die weigerde om aangiftes aan te nemen. Aangiften tegen de pinksterkerk en haar leden werden wel in behandeling genomen.

In een plaats in het midden van India zijn twee voorgangers uit een pinkstergemeente tijdens een gebedsdienst ernstig gewond geraakt bij een aanval door hindoe-extremisten. In hun geval weigerde de politie om de aangifte te behandelen, omdat de kerk niet officieel geregistreerd staat als plaats van aanbidding.

In het zuidoosten van India heeft de christelijke Anan Rao korte tijd vastgezeten, nadat hij door leden van een lokale hindoe-nationalistische organisatie was aangeklaagd voor het bekeren van hindoes tot het christendom.

Volgens de voorzitter van de wereldraad van Indiase christenen, Sajan George, leven christenen in India in angst vanwege het toenemende geweld, maar vooral omdat zowel politie als politici niets doen om het geweld te stoppen. "Dit soort aanvallen toont aan dat de godsdienstvrijheid, tolerantie en de rechtsstaat in gevaar zijn", aldus George.