Meer dan 200 Iraakse christenen naar WJD

maandag, 18 juli 2016
Nieuws
Onder de meer dan tweehonderd jonge Iraakse christenen die eind deze maand deelnemen aan de Wereldjongerendagen in Krakau, is ook een groep vluchtelingen uit Iraaks-Koerdistan.
20110820_WYD_Avondwake_01_cRamonMangold

In Krakau zal een aantal Iraakse jongeren het Onzevader in het Aramees, de taal van Jezus, bidden in aanwezigheid van paus Franciscus. Dat gebeurt tijdens de Kruisweg, die bij elke editie van de Wereldjongerendagen plaatsvindt op vrijdagavond. “Dat zal een belangrijk moment voor ons allemaal zijn”, zei de Chaldeeuws katholieke bisschop Basel Silm Yaldo tegen de Vaticaanse missiepersdienst Fides. De bisschop van Bagdad zal de groep jongeren uit Irak begeleiden naar Polen, samen met de aartsbisschop van Erbil, Bashar Warda, tien jonge priesters en zeven zusters.

De meeste Iraakse deelnemers aan de WJD zijn afkomstig uit Bagdad, Kirkuk en Erbil. Tot de groep uit Erbil behoort ook een aantal vluchtelingen die voor het geweld van IS wegvluchtten uit Iraaks Koerdistan. De Wereldjongerendagen zullen van 26 t/m 31 juli plaatsvinden in Krakau. Vanuit Nederland nemen zo’n negenhonderd jongeren deel en vanuit Vlaanderen ruim driehonderd. (KN/PAP)