Meer dan 100 doden bij aanslag op Christelijk dorp Nigeria

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Kano, Nigeria: Officiële bronnen melden dat moslim veehoeders van de Fulani stam drie christelijke dorpen aanvielen en meer dan 100 burgers doodden. Honderden huizen met rieten daken werden in...
Nigeria_boys_school20060719_006small

Kano, Nigeria: Officiële bronnen melden dat moslim veehoeders van de Fulani stam drie christelijke dorpen aanvielen en meer dan 100 burgers doodden. Honderden huizen met rieten daken werden in brand gestoken.

Duizenden werden in de afgelopen jaren gedood in de strijd tussen voornamelijk moslim veehoeders van de Fulani stam en christelijke boeren om land en water in midden-Nigeria. Meer dan 100 mensen werden gedood bij soortgelijke aanslagen in de aangrenzende staat Katsina.

Het dorpshoofd van de Chenshyi, Nuhu Moses, zei dat scherpschutters meer dan 50 mensen doodden waaronder kinderen en de vrouw van een geestelijke. Hij zei dat het hele dorp in het zuidelijke gedeelte van de staat Kaduna vernield was. De vertegenwoordiger van de plaatselijke overheid Daniel Anyip zei dat verspreid over drie dorpen ongeveer 100 mensen gedood werden op vrijdagavond. Vertegenwoordigers van de progressieve inboorlingen van Zuid Kaduna vinden dat de overheid te weinig actie onderneemt.

Bron: Associated Press

Foto: Kerk in Nood, lagere school in Kano