Massle protesten in Bangladesh na aanval op missiepost

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In heel Bangladesh protesteerden maandag 2.500 zo'n katholieken en moslims onder leiding van de katholieke bisschop Sebastian Tudu van Dinajpur in Rangpur tegen de recente aanval op een missiepost in Boldipukur.
1406017513

In heel Bangladesh protesteerden maandag 2.500 zo’n katholieken en moslims onder leiding van de katholieke bisschop Sebastian Tudu van Dinajpur in Rangpur tegen de recente aanval op een missiepost in Boldipukur. In Dhaka vormden ongeveer zeshonderd betogers, onder wie priesters en religieuzen, een menselijke ketting en benadrukten dat zij geen tweederangsburgers willen zijn. Ook elders in het land vonden solidariteitsmarsen plaats.

De aanval vond plaats op 6 juli. Een groep van zestig vandalen beroofde en vernietigde de missiepost in Boldipukur. Daarbij werd geprobeerd twee zusters aan te randen, waarbij zij ernstig gewond raakten. De betogers eisen een gedegen onderzoek. De Nationale Commissie Rechtvaardigheid en Vrede zegt dat de aanval vooraf was gepland en een aanval is op de hele katholieke gemeenschap in het land.

Bron: Asianews