Martelarendag in India

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Meer dan 600 mensen uit heel India, inclusief Christelijke leiders, hebben een dag voor martelaren gehouden ter herinnering aan Graham Staines, de Australische missionaris die samen met ...
20130130India01

Meer dan 600 mensen uit heel India, inclusief Christelijke leiders, hebben een dag voor martelaren gehouden ter herinnering aan Graham Staines, de Australische missionaris die samen met zijn twee kinderen op 23 januari 1999 werd vermoord.

De door de Wereldraad van Indiase Christenen (GCIC) georganiseerde dag vond plaats op de campus van Kruisvaarders voor Christus in Bangalore. Tijdens de bijeenkomst presenteerde de voorzitter van GCIC, Sajan K. George cijfers over incidenten van anti-christelijke vervolging in 2012. Alles bij elkaar vonden er 135 aanvallen plaats in India, een ‘smet op het seculiere India". In de nacht van 22 op 23 januari 1999 staken extremistische hindoes de wagen in brand waarin dominee Staines en zijn zonen Philip en Timothy (9 en 7) sliepen in het dorp Manoharpur ( deelstaat Orissa). In 2006 gingen de weduwe Stainesen haar dochter Esther terig naar Orissa om daar te wonen. Ze vergaf Dara Singh, de man die verantwoordelijk was voor de moorden , "omdat er geen bitterheid schuilt in vergeven, maar alleen maar hoop".

Fundamentalisten

Babu K. Verghese, de schrijver van "Burnt Alive" dat gewijd is aan het leven en werk van Staines, was ook aanwezig op de bijeenkomst. "Het doel van mijn boek," zei Verghese, "was om de boodschap van vergeving, die mevrouw Staines en haar dochter hebben laten zien" te verspreiden. Sajan George zei in een toespraak dat hij bezorgd was over de toenemende intolerantie van fundamentalisten, vooral van nationalistische hindoes. De voorzitter van de GCIC sprak ook over de zogenaamde anti-bekeringswetten, die mensen verhinderen van godsdienst te veranderen "als dat gebeurt door geweld, dwang of fraude," maar die in werkelijkheid gebruikt worden om Christenen te vervolgen.

Bron: brit.ly

Foto: stanleyonbible.com