Man uit slavernij bevrijd in Pakistan

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
In Pakistan is vorige week een Christe- lijke man bevrijd die door een rijke Isla- mitische landeige- naar in praktische slavernij werd gehouden. Qamar Masih was door zijn voormalige werkgever ontvoerd omdat hij...
20120227_Pakistan01

In Pakistan is vorige week een Christelijke man bevrijd die door een rijke Islami- tische landeigenaar in praktische slavernij werd gehouden.

Qamar Masih was door zijn voormalige werkgever ontvoerd omdat hij een lening niet had terugbetaald. Qamar was bij hem weggelopen omdat hij constant werd mishandeld en uitgescholden.

De politie bevrijdde de man nadat zijn vrouw de Katholieke Commissie voor Gerechtigheid en Vrede (NCJP) had ingeschakeld. Die wist na bemiddeling de vrijlating van Qamar te bewerken en dat deze zijn schuld in termijnen kan terugbetalen zodat hij ook zijn gezin kan onderhouden.

Volgens een woordvoerder van de NCJP heerst in de afgelegen gebieden van Pakistan nog steeds het feodale stelsel. Het is dagelijkse praktijk dat arbeiders van hun werkgevers leningen krijgen waarna ze, omdat ze niet terug kunnen betalen, soms generaties lang in praktische slavernij worden gehouden.

 

Bron: AsiaNews, foto: AsiaNews