Man Asia Bibi dient bij president gatieverzoek in voor zijn vrouw

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De man van Asia Bibi heeft de Pakistaanse president Mamnoon Hoessein opgeroepen zijn vrouw vrij te laten en haar toestemming te geven naar Parijs te verhuizen. Dat meldt ***The Guardian***. De Parijse burgemeester Anne Hidalgo vroeg Hoessein recent ook al
20141121Asiabibi01

De man van Asia Bibi heeft de Pakistaanse president Mamnoon Hoessein opgeroepen zijn vrouw vrij te laten en haar toestemming te geven naar Parijs te verhuizen. Dat meldt ***The Guardian***. De Parijse burgemeester Anne Hidalgo vroeg Hoessein recent ook al om gratie voor Bibi, meldt ***La Croix***. Ze bood verder aan het gezin te verwelkomen als Bibi vrijgelaten zou worden. Asia Bibi werd in 2010 ter dood veroordeeld op grond van de beruchte blasfemiewetten. Ze zou de islamitische profeet Mohammed hebben beledigd, iets dat zij zelf altijd heeft ontkend. Het Hooggerechtshof in Lahore bevestigde recent het vonnis.

De katholieke moeder van vijf kinderen zit al vier jaar onder erbarmelijke omstandigheden gevangen. In een open brief schrijft haar man, Ashiq Masih, dat gratie van de Pakistaanse president Mammoon Hussain de enige hoop is voor zijn vrouw. Volgens ***The Guardian*** is het "extreem onwaarschijnlijk" dat het gratieverzoek echt in overweging wordt genomen. Dat zij daadwerkelijk terecht wordt gesteld, is volgens die krant echter ook niet waarschijnlijk zolang Pakistan een onofficieel moratorium op de doodstraf laat rusten. In de brief schrijft Masih dat de wetenschap dat zoveel mensen zich inzetten om zijn vrouw te redden, hem en zijn kinderen op de been houdt. Dinsdag nog kon de christelijke organisatie Jubilee Campaign 40.000 handtekeningen aanbieden aan minister Koenders van Buitenlandse Zaken. CU-Kamerlid Voordewind heeft er bij hem op aangedrongen alles in het werk te stellen om Bibi vrij te krijgen.

Overigens kan de petitie nog tot 4 december getekend worden, waarna CU Europarlementariër Peter Van Dalen deze zal aanbieden aan de Pakistaanse ambassadeur in Europa. Masih haalt ook zijn vrouw aan, die haar "diepste dank" aanbiedt aan de burgemeester van Parijs "en aan alle vriendelijke mensen van Parijs en wereldwijd. Jullie zijn mijn enige hoop om in leven te blijven in deze kerker, dus laat mij alsjeblieft niet in de steek. "

Bron: KN

Foto: ncregister.com