Libanon: Verwarmingssysteem voor een klooster

Project
In het Jeita-klooster wonen ongeveer 20 kwetsbare en bejaarde religieuze zusters, maar er is geen verwarming in huis en in de winter kan het extreem koud worden.
ACN-20151125-32740

Het Jeita-klooster is door de congregatie van de Salvatoriaanse zusters van de Heilige Basilius van Onze-Lieve-Vrouw van de Aankondiging aangewezen als een beschutte accommodatie voor die zusters die speciale hulp nodig hebben. Maar tegelijkertijd, liggend in een rustige vallei, is het klooster ook ideaal als gastenverblijf voor groepen en individuen die een paar dagen willen doorbrengen in een rustig toevluchtsoord in hun persoonlijke zoektocht naar God. "We willen op geen enkele manier winst maken, maar we willen een dienst aan Onze-Lieve-Heer en de Kerk aanbieden door deze gelovigen op te nemen", verklaart zuster Mona Wazen, de algemene overste van deze Melkitische Grieks-Katholieke congregatie.

Het klooster in Jeita werd opgericht in 1992, nadat het moederhuis van de congregatie was aangevallen tijdens de burgeroorlog (1975-1990). Op dat moment werden de zusters gedwongen te vluchten. Vóór de Burgeroorlog hadden ze 17 kloosters in Libanon, maar de oorlog kostte hen veel geld en nu hebben ze slechts drie kloosters, met in totaal ongeveer zeventig zusters. Ze leiden vijf scholen en een aantal andere opleidingscentra.

Er is geen verwarming in huis en in de winter kan het extreem koud worden. Dit is niet alleen moeilijk te verdragen voor de toch al kwetsbare zussen, maar ook nauwelijks uitnodigend voor gasten die er willen verblijven. En dus heeft de congregatie besloten om een centraal verwarmingssysteem te installeren. Maar de kosten zijn te hoog voor hen alleen en daarom hebben ze zich tot Kerk in Nood gewend voor hulp.

We zijn van plan om 24.000 euro bij te dragen, zodat deze kwetsbare en oudere zusters en hun gasten niet hoeven te lijden onder de vrieskou. Zou u de zusters willen helpen? Maak dan uw gift over onder vermelding van code: 326-05-19

Elke gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.