Levensonderhoud zusters in Kameroen

Project
ACN-20140613cam10168

Project in Kameroen
De Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid zijn sinds 1999 in Kameroen werkzaam. In 2002 vestigden ze zich ook in het bisdom Mbalmayo, dat in het centrum van het land ligt. Daar wonen en werken zij in de Missiepost van Ayos. Zij hebben een school overgenomen van de Franse zusters die als opleidingscentrum dient voor vrouwen en jonge meisjes. 47 vrouwen en 14 jonge meisjes leren daar momenteel naaien en borduren. Daarnaast hebben de zusters in 2012 ook een gezondheidscentrum geopend, waar verschillende ziektes worden behandeld. En dan is er ook nog een kraamkliniek, waar alleen al het afgelopen jaar 236 kinderen het levenslicht hebben aanschouwd.

300 kinderen in de les
In Ayos zijn drie zusters werkzaam. Zuster Celestine, de overste, is verpleegster en leidt het gezondheidscentrum. Daarnaast geeft zij aan jonge meisjes onderwijs in hygiëne en leidt zij een groep van de „Vrienden van de Goddelijke Voorzienigheid“. Zuster Danuta geeft catechese en leert de vrouwen en jonge meisjes naaien en borduren. Zuster Gaelle is verantwoordelijk voor de catechese aan de kleinere kinderen van de parochie. Deze lessen worden goed bezocht: er doen 300 kinderen aan mee! Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de bibliotheek.

Zij werken voor Gods loon
De zusters verlenen waardevolle diensten en werken hard, maar zij krijgen daarvoor geen vergoeding. Zij werken in de waarste zin van het woord voor Gods loon. Maar omdat zij toch wel op bescheiden wijze in hun levensonderhoud moeten voorzien, hebben zij ons om hulp verzocht. Wij zouden hen graag steunen met een bedrag van 1500 euro voor een heel jaar.

Projectcode: 113-05-39

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood/