Levensonderhoud zusters die zich ontfermen over meisjes in nood (Libanon)

Project
Sinds 1981 ontfermen de zusters van de Goede Herder in Sehaile zich over meisjes die afkomstig zijn uit verscheurde gezinnen. Momenteel leven er 50 meisjes tussen de 6 en 18 jaar in hun inrichting en zij worden daar liefdevol verzorgd. Veel van de bescher
ACN-20130814libanon00148

Sinds 1981 ontfermen de zusters van de Goede Herder in Sehaile zich over meisjes die afkomstig zijn uit verscheurde gezinnen. Momenteel leven er 50 meisjes tussen de 6 en 18 jaar in hun inrichting en zij worden daar liefdevol verzorgd. Veel van de beschermelingen van de zusters zijn slachtoffer van lichamelijk, geestelijk en seksueel geweld. Vele zijn op straat opgegroeid en hebben al ervaring met criminaliteit en drugsgebruik. Hun ouders zijn drugsverslaafd of alcoholist, een aantal moeders is door de vaders van hun kinderen verlaten en ziet geen andere overlevingsmogelijkheid dan de prostitutie. Er is in deze regio geen industrie en daarom zijn er ook weinig arbeidsplaatsen. Bovendien zijn er veel gezinnen die uit andere landen zijn gevlucht omdat ze in eigen land geen toekomst meer zagen. Vele komen uit Syrië, uit Afrika, Irak of andere delen van de wereld. Hun gezinnen hebben zich niet geworteld in Libanon en hebben niet het nieuwe leven kunnen opbouwen dat zij zich hadden voorgesteld.
De zusters bekommeren zich om elk meisje apart. Dat vraagt veel tijd en inzet om op hun persoonlijke problemen en behoeften in te spelen. De moeilijkheden die zich voordoen gaan van schoolproblemen tot trauma’s en sociale stoornissen. Veel meisjes hebben nog nooit een geregeld gezingsleven gekend. De meisjes hebben behoefte aan een stabiel thuis, waarin zij geborgenheid en aandacht krijgen en waar er naar hen geluisterd wordt. Zij hebben hulp nodig om de school of een beroepsopleiding af te maken, en vele hebben ook behoefte aan psychologische hulp. De zusters zijn met deze taken volledig belast, maar zij moeten ook in hun eigen levensonderhoud voorzien. Wij zouden een deel van deze zorgen van hen af willen nemen en hun daarom een steunbedrag voor hun levensonderhoud willen aanbieden van 10.000 euro, zodat zij zich weer een heel jaar lang om hun beschermelingen kunnen bekommeren.
Projectcode: 326-05-39
Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.