Levensonderhoud van de zusters in het bisdom Huacho

Project
Het bisdom Huacho in Centraal-Peru viert haar gouden jubileum in 2008. Een half miljoen mensen maken deel uit van dit bisdom, waarvan de meeste inwoners katholiek zijn. De bisschop steunt zwaar op het werk van de zusters in het bisdom. Maar hij heeft geenHet bisdom Huacho in Centraal-Peru viert haar gouden jubileum in 2008. Een half miljoen mensen maken deel uit van dit bisdom, waarvan de meeste inwoners katholiek zijn. De bisschop steunt zwaar op het werk van de zusters in het bisdom. Maar hij heeft geen middelen om hen te helpen om in hun levensonderhoud te voorzien.

Hulp van congregaties
Bisschop Antonio Santarsiero heeft een aantal congregaties uitgenodigd om hem te helpen in zijn pastorale werk. Maar liefst twaalf congregaties hebben de uitnodiging aangenomen en hebben zich in het bisdom gevestigd met 3 à 4 zusters. De zusters werken vooral in de meest afgelegen en moeilijke regio’s in de bergen. Zij geven religieus onderwijs, helpen de zieken en ouderen, en ondersteunen de priesters in de liturgie.

Betaald werk
Het is de bisschop gelukt om voor enkele zusters betaald werk te vinden, bijvoorbeeld als docenten godsdienst in de staatsscholen. Maar het salaris dat zij hiermee verdienen is bij lange na niet voldoende om de religieuze gemeenschappen te onderhouden. Bisschop Santarsiero richt zich daarom tot Kerk in Nood voor hulp.

Kerk in Nood heeft beloofd om het bisdom te ondersteunen met € 3.100,-. Helpt u ons mee om deze toegewijde zusters in hun levensonderhoud te voorzien? Zij zullen u niet vergeten in hun gebeden.