Levensonderhoud religieuzen Bulgarije

Project
ACN-20140814bulgaria12497

Project in Bulgarije
Van de totale bevolking van Bulgarije van 7, 3 miljoen zielen, vormen de katholieken maar een kleine minderheid. Er leven in dit land maar ongeveer 80.000 katholieken. Als katholieke priester of religieus moet je veel geduld hebben. Iedereen die hier snelle resultaten verwacht, heeft het mis. “Wij werken voor de volgende generatie”, daarover zijn de priesters en religieuzen het eens.

Actieve dienstbaarheid
In de steden Zitnitza en Rakovski, in het bisdom Plovdiv in het zuiden van Bulgarije, leeft een communiteit van vijf Franciscaanse missionaire Zusters van het heilig Hart. Hun congregatie werd in de 19e eeuw gesticht en is tegenwoordig aanwezig in 20 landen van Europa, Afrika, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. De zusters verkondigen het evangelie door hun actieve dienstbaarheid aan de armen.

Hulp, onderwijs en ziekenbezoek
In Zitnitza en Rakovski helpen zij zieken en oude mensen en zij doen huisbezoeken als de priester daartoe niet in staat is. Zij geven ook catechese en godsdienstonderwijs in de scholen.

Kosten stijgen voortdurend
Hoewel Bulgarije lid is van de Europese Unie, leeft desalniettmin een vijfde van de bevolking in armoede. Er is dus veel werk te doen voor de zusters wat hun dienstwerk aan de armen en behoeftigen betreft. Maar tegelijkertijd hebben de zusters zelf ook hulp nodig, want de kosten voor het levensonderhoud stijgen voortdurend.

Verzoek om steun
Kerk in Nood heeft de zusters elk jaar geholpen om de touwtjes aan elkaar te kunnen knopen. En ook dit jaar is geen uitzondering: opnieuw hebben zij zich tot ons gewend met een verzoek om steun. Zuster Francoise schrijft, “Namens mijn medezusters, klop ik weer opnieuw aan uw deur, om u wat steun te vragen, zodat wij ons werk kunnen doen in dienst van het volk van God en van onze en uw broeders en zusters."

Wij helpen hen graag met een bijdrage van 1500 euro.

Projectcode: 433-05-39

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood