Levensonderhoud Augustinessen in het bisdom Huejutla (Mexico)

Project
Het bisdom Huejutla in het Noordoosten van Mexico behoort tot de drie armste bisdommen van het land. Sinds 1970 staat hier een klooster van de contemplatieve Augustinessen. 21 Zusters leven daar een streng leven van gebed en ascese. Bisschop Salvador Rang
ACN-20141208Mexico16897


Het bisdom Huejutla in het Noordoosten van Mexico behoort tot de drie armste bisdommen van het land. Sinds 1970 staat hier een klooster van de contemplatieve Augustinessen. 21 Zusters leven daar een streng leven van gebed en ascese. Bisschop Salvador Rangel Mendoza van Huejutla is blij en dankbaar dat de zusters in zijn bisdom leven. Maar hij weet ook dat de zusters arm zijn. Zij zijn zelf afkomstig uit arme en soms zelfs zeer arme families, die het klooster niet kunnen ondersteunen, en in de stad is veel werkloosheid. Daarom is het voor de religieuzen heel moeilijk om hun zelfgemaakte producten aan de man te brengen.

Zij kunnen niet in hun eigen levensonderhoud voorzien
Hun inkomen verschilt van maand tot maand. Soms verkopen zij iets, en dan weer keer verkopen zij niets, en ondanks hun bescheiden levenswijze kunnen zij niet in hun levensonderhoud voorzien. Eten, elektriciteit, telefoon, medische behandeling of medicijnen, dingen die dagelijks nodig zijn en ook noodzakelijke reparaties – alles moet worden betaald. Bisschop Mendoza verzoekt daarom Kerk in Nood om steun voor de zusters. Met 6.600 euro kunnen zij een jaar lang worden geholpen.

Projectcode: 230-06-39

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van KIN mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood/