Levend verbrande christen gestorven

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Arshed Masih, een christen die levend verbrand wordt omdat hij weigerde zich tot de islam te bekeren, is gisteravond na drie dagen lijden in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.
pakistan-_uomo_bruciato3_600_x_450-200-x-150

Arshed Masih, een christen die levend verbrand wordt omdat hij weigerde zich tot de islam te bekeren, is gisteravond na drie dagen lijden in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.

De 38-jarige Pakistaanse christen had brandwonden over 80% van zijn lichaam. De begrafenis van de man moet vandaag in de namiddag plaatsvinden, maar de familie heeft om autopsie gevraagd. De christelijke gemeenschap van Pakistan veroordeelt het geweldsincident "met vastberadenheid" en hekelt de traagheid van de federale en provinciale overheid om de daders te straffen.

Op 19 maart stak een groep van islamitische extremisten Arshed Masih in brand omdat hij weigerde zijn geloof los te laten. Masih was chauffeur van een rijke zakenman, zijn vrouw werkte als dienstmeisje in hetzelfde landgoed, gelegen tegenover een politiebureau. Onlangs ontstond onenigheid tussen de werkgever van de christenen en Masih en zijn vrouw vanwege hun christelijke geloof. Als het echtpaar zich niet tot de islam zou bekeren, zou hen van alles aangedaan worden. Toen Masih en zijn vrouw dat weigerden, werd Masih in brand gestoken en zijn vrouw door de politie verkracht. Hun drie kinderen (in de leeftijd van zeven tot twaalf jaar) werden gedwongen getuige te zijn van de gruwelijke marteling van hun ouders. De spanningen in het Pakistaanse gebied zijn door de gebeurtenis hoog opgelopen.

Asia News meldt dat de hele familie in shock is en dat verschillende christelijke organisaties en mensenrechtenactivisten protesteerden bij het ziekenhuis waar Masih overleed. Peter Jacob, secretaris van de Commissie Rechtvaardigheid en Vrede van de katholieke Kerk van Pakistan (NCJP), sprak tegen Asia News zijn ‘sterkste veroordeling" uit over de misdaden.De katholiek betreurt het zwijgen van de federale minister voor minderheden, de katholieke Shahbaz Bhatti, en hekelt "het trage tempo en de passiviteit van de federale en provinciale overheid. De uitvoerende macht heeft volgens Jacob nog geen concrete stappen genomen ter voorkoming van geweld en om misbruik op minderheden te straffen.

De site BosNewsLife.com voegt eraan toe dat gisteren de provinciale overheid van Punjab een protestmars van christenen blokkeerde, onder het mom van "terroristische dreiging". De lokale gemeenschap wilde demonstreren tegen de ‘weigering’ van de politie om de daders van het misdrijf te arresteren.

Bron: AsiaNews