Latijns patriarch van Jeruzalem over het Pausbezoek

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Het officiële programma voor de aanstaande pelgrimstocht van Paus Franciscus naar het Heilig Land werd deze week bekend gemaakt tijdens een...
ACN-20130924-01077_small

Het officiële programma voor de aanstaande pelgrimstocht van Paus Franciscus naar het Heilig Land werd deze week bekend gemaakt tijdens een persconferentie in de kantoren van het Latijns Patriarchaat van Jeruzalem. Tijdens het 3-daagse bezoek, van 24 tot 27 mei, zal de Paus Jordanië, Palestina en Israël bezoeken.

De Latijns Patriarch van Jeruzalem Fouad Twal, vertelt Radio Vaticaan dat een van de hoogtepunten van het pelgrimsbezoek van Paus Franciscus een oecumenische samenkomst zal zijn die de 50e verjaardag van de ontmoeting tussen Paus Paulus VI en Patriarch Athenagoras zal herdenken.

Patriarch Twal hoopt dat deze belangrijke oecumenische ontmoeting tijdens het bezoek
van Paus Franciscus de aanzet zal zijn tot meer oecumene en een grotere eensgezindheid tussen de verschillende christelijke denominaties in het Heilig Land. De Latijns Patriarch verlangt er ook naar de mening van de Heilige Vader te horen over meer rechtvaardigheid, meer vrede en een grotere samenwerking in het Heilig Land. Hij hoopt dat alle initiatieven die genomen worden om vrede te bewerkstelligen gerespecteerd zullen worden.

Patriarch Twal beschrijft de Paus als een man van gebed, van samenspraak en vrede. Hij vertelt dat ze allemaal druk bezig zijn het Pausbezoek, laat in mei, voor te bereiden, dat ze hard werken aan het liturgisch protocol en dat ze hopen op een succesvol bezoek. Tenslotte dringt hij er bij de pelgrims die Jeruzalem komen bezoeken op aan voor hen te bidden en samen met hen te bidden om vrede.

Bron: Radio Vaticaan

Foto: Kerk in Nood