Koning Jordanië belooft Arabische christenen te beschermen tegen ISIL

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Koning Abdoellah II van Jordanië belooft zijn uiterste best te doen de Arabische christenen te beschermen tegen het extremistische geweld van de islamitische terreurgroep ISIL (Islamitische Staat in Irak en de Levant).
20141809_Jordanie01

Koning Abdoellah II van Jordanië belooft zijn uiterste best te doen de Arabische christenen te beschermen tegen het extremistische geweld van de islamitische terreurgroep ISIL (Islamitische Staat in Irak en de Levant).

Dat meldt The Jordan Times.

De koning wil voorkomen dat het christendom in het Midden-Oosten wordt uitgeroeid. Abdoellah zei dinsdag tegen belangrijke Jordaanse overheidsfunctionarissen en religieuze leiders dat hij de strop om de nek van de terroristen en hun aanhangers wil aanhalen en dat hij de internationale anti-terreurcampagne ondersteunt.

"We werken aan het verslaan van de terroristen en hun aanhangers en aan het laten opdrogen van hun financiën. We wenden al onze mogelijkheden aan om de door conflicten verscheurde landen, die bedreigd worden door verdeeldheid, te helpen", aldus de koning. Volgens Abdoellah II is Jordanië "altijd in staat om uitdagingen van alle soorten te overwinnen".

"We hebben een sterke positie. Ik ben optimistisch over een betere toekomst", zei de koning, die benadrukte het volste vertrouwen te hebben in het leger en de veiligheidsdiensten om het land te beschermen.

De koning benadrukte dat Jordanië altijd "een oase van veiligheid en stabiliteit" zal zijn voor iedereen en dat het land altijd zijn uiterste best zal doen de Arabische christenen te beschermen en hun aanwezigheid in de regio te garanderen. Hij riep religieuze leiders, intellectuelen en de media op hun verantwoordelijkheid te nemen bij het tegengaan van extremistische ideologieën die het ware beeld van de islam willen bezoedelen.

De Latijnse Patriarch van Jeruzalem, Fouad Twal, heeft verheugd gereageerd op de uitlatingen van de koning, die bekend staat voor zijn inzet voor de interreligieuze dialoog.
"We zijn opgelucht dat Zijne Majesteit optimistisch is, zoals gebruikelijk, ondanks de vele uitdagingen voor Jordanië en de regio. Jordanië is altijd een thuis en onderkomen geweest voor iedereen", aldus Twal.