Koeweit wil doodstraf voor blasfemie

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Het Koeweitse parlement wil in- voering van de doodstraf voor belediging van de profeet Moham- med en de Koran. Een wetsontwerp daartoe is donderdag...
20120503_kuwait01

Het Koeweitse parlement wil invoering van de doodstraf voor belediging van de profeet Mohammed en de Koran. Een wetsontwerp daartoe is donderdag aangenomen, meldt het staatspersagentschap.

 

Minister Jamal Ahmad Al-Shihab van Justitie en Godsdienstzaken verklaarde dat de regering het wetsvoorstel niet af zal wijzen. Om kracht van wet te krijgen moeten beide paragrafen door staatshoofd Sabah al-Ahmad al-Dschabir as-Sabah worden goedgekeurd.

Volgens de voorgestelde wetswijziging kan de doodstraf worden opgelegd aan ieder die Allah, de profeet Mohammed, andere profeten of de Koran beledigt of hoont en daarvoor geen berouw toont.

Hetzelfde hangt personen boven het hoofd die zichzelf profeet of boodschapper noemen. Niet-moslims kunnen voor dezelfde vergrijpen met maximaal tien jaar cel worden bestraft.

Indien een overtreder spijt betuigt kan hem maximaal vijf jaar of hoogstens 27.000 euro boete worden opgelegd.

Het wetsvoorstel is met 41 tegen 7 stemmen aangenomen.

Aanleiding voor de wetswijziging zijn uitspraken van een islamitische columnist wegens belediging van de sji"itische minderheid. Hij is tot zeven jaar cel en een boete van omgerekend 13.600 euro veroordeeld.

 

Info: Kuwat News Agency, foto: Kuwait Times