Knokploeg slaat priester in coma

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Bij een inval door een knokploeg in een Katholiek weeshuis in de hoofdstad Hanoi is een priester zo zwaar mishandeld dat hij in coma is geraakt, meldt...
20120416_vietnam01

Bij een inval door een knokploeg in een Katholiek weeshuis in de hoofdstad Hanoi is een priester zo zwaar mishandeld dat hij in coma is geraakt, meldt AsiaNews.

Ook aanwezige weeskinderen liepen klappen op.

In de vroege ochtend van afgelopen zaterdag leidde de Vietnamese politie en lokale functionarissen een knokploeg naar een Katholiek weeshuis in de voorstad Thuy Tien Xuân. De knokploeg drong er naar binnen en begon vernielingen aan te richten. Daarbij werden ook weeskinderen bedreigd van wie er verschillende klappen kregen. Toen de gealarmeerde pastoor Nguyen Van Binh tussenbeide wilde komen werd hij op zijn hoofd geslagen. Hij werd zwaar gewond en bewusteloos afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens de berichten ligt hij in coma. De aanvallers zijn met hulp van de politie ontkomen.

De parochiegemeenschap die het weeshuis ondersteunt heeft de jongste ernstige schending van de mensenrechten onder regie van de communistische partij scherp veroordeeld. Zij heeft er bij het Aartsbisdom en de Bisschoppenconferentie op aangedrongen de inval krachtig te veroordelen.

De inval staat in een reeks van tegen de Kerk gerichte gewelddadige incidenten waarbij de autoriteiten knokploegen inzetten die onder toeziend oog van de politie grof geweld gebruiken en altijd vrijuit gaan.

In de meeste gevallen gaat het om aanvallen op gebouwen of grond die economisch interessant zijn. Het is niet duidelijk waarom het weeshuis is aangevallen.

 

Bron en foto: AsiaNews