Nog altijd staat het Noordoosten van Brazilië bekend als het armenhuis van het land. De emeritus aartsbisschop van Natal, Dom Heitor de Araujo Sales, is ondertussen 85 jaar oud. Zijn leven lang heeft hij de Kerk in dit armste gebied van het land gediend – bijna 30 jaar daarvan als priester, 15 jaar als bisschop van Caicó en 10 jaar als aartsbisschop van Natal. Sinds 2003 is de thans 85-jarige met pensioen, maar eigenlijk kun je niet echt zeggen, dat hij nu van zijn rust aan het genieten is. Hijzelf meent dat hij in zekere zin de "engelbewaarder" is van zijn voormalige aartsdiocees Natal, want hij heeft nog altijd de zorg voor talrijke projecten.
Karmetlietessen
De Karmelietessen liggen hem bijzonder na aan het hart. Zij hebben zich daar op zijn verzoek gevestigd Het is het eerste en enige beschouwende klooster in het aartsdiocees, en het was zijn hartenwens om contemplatieve zusters daarheen te halen.
De vijf zusters hebben provisorisch in het voormalige kleinseminarie een onderkomen gevonden, maar het gebouw barst uit zijn voegen. De zusters kunnen vooral geen jonge roepingen opnemen, hoewel er nu al zeven jonge vrouwen in het klooster zouden willen intreden. Verder is er nauwelijks plaats om de zusters de gelegenheid te bieden om met handenarbeid aan de kosten van hun levensonderhoud bij te dragen. Behalve een naaimachine in een hele kleine ruimte, hebben zij geen arbeidsmogelijkheden. Zij zouden graag een kaarsenatelier openen, om niet alleen aangewezen te zijn op giften.
Zondagsmis
Dom Heitor heeft in het diocees van Caicó ervaren, hoezeer de mensen van de contemplatieve zusters houden. Hij vertelt over een vrouw die het klooster ooit bezocht en later tegen een vriendin zei, die daar nog nooit geweest was: "Je weet niet wat je mist!" Nu al komen er veel gelovigen naar de karmelietessen in Natal voor de zondagsmis, en de kapel is hopeloos overvol. Dom Heitor stelt vast dat de mensen een "grote honger hebben naar God".
Echt klooster
De karmelietessen moeten nu een echt klooster krijgen, zodat hun gemeenschap kan groeien en de jonge vrouwen die hun leven aan God zouden willen wijden, niet naar huis hoeven te worden gestuurd. Wij hebben 64.000 euro beloofd.
Code: 212-06-19
Elke gift die wij ontvangen zal aan de beschreven of gelijksoortige projecten besteed worden om de pastorale activiteiten van Kerk in Nood mogelijk te maken.