Klooster bij Jeruzalem opnieuw aangevallen

donderdag, 14 januari 2016
Nieuws
Vandalen hebben opnieuw een aanslag gepleegd op het klooster van de Salesianen in Beit Shemesh, een stad ten westen van Jeruzalem.
Klooster-Jeruzalem

Dit keer hadden de vandalen het gemunt op de begraafplaats van het klooster. Ze staken meerdere houten kruizen in brand en gooiden die op de grond. Volgens lokale bronnen vond de aanslag half december al plaats, maar is die nu pas in de openbaarheid gekomen, nadat er op 30 december aangifte werd gedaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar daaruit is nog niets naar voren gekomen.

Vermoed wordt dat de aanval op de begraafplaats het werk is van de Joodse extremistische groep ‘Price Tag’. Die vallen vaker plaatsen van gebed aan, zoals katholieken en Grieks-orthodoxe kerken en moskeeën. De groep zegt andere religies te willen straffen, omdat zij “land van hen hebben afgepakt”. ‘Price Tag’ pleegde in 2013 ook al een aanslag op het klooster in Beit Shemesh. Daarbij werd het centrale deel van het klooster geraakt door brandbommen en de muren van het gebouw werden bekladderd met teksten als ‘wraak’ en ‘Dood aan de niet-joden’. Ook in 1981 werd het klooster aangevallen. Toen werden ongeveer dertig kruizen in brand gestoken.

(AsiaNews)