Kleinseminarie Zaria bedankt voor voertuig watertank (Nigeria)

Project
Het Kleinseminarie St. Joseph in Zaria viert dit jaar zijn 50jarig bestaan. Het is geen gemakkelijke tijd geweest, want Zaria ligt in het overwegend islamitische Noorden van Nigeria.
20130731nigeria024

Het Kleinseminarie St. Joseph in Zaria viert dit jaar zijn 50jarig bestaan. Het is geen gemakkelijke tijd geweest, want Zaria ligt in het overwegend islamitische Noorden van Nigeria. Al bij de opening van het seminarie werden de missionarissen met vijandelijkheden geconfronteerd. De situatie in het Noorden van Nigeria is echter op den duur steeds gevaarlijker geworden voor Christenen. In 1987 werd het Kleinseminarie ten gevolge van religieus geïnspireerde excessen volledig platgebrand.

Ziekte door gebrek aan water

Het seminarie herrees uit zijn as en bereidt nu weer jonge mannen voor op de opleiding aan een priesterseminarie of de intrede in een religieuze orde. Elk jaar neemt het aantal scholieren toe.
Toch heeft het seminarie nog met grote problemen te kampen gehad: de voorziening van elektrische stroom, maar vooral die van zuiver water is een enorm probleem. Het seminarie beschikt wel over drie bronnen, maar die bevatten alleen water in de regentijd, tussen juni en oktober. In de droogtetijd, die loopt van november tot mei, moet het seminarie water kopen.
Daar komt bij dat de waterkwaliteit heel slecht is, en de seminaristen veel infectieziekten kregen, die door het onzuivere water werden overgedragen. Daar waren ook gevaarlijke ziektes bij zoals tyfus, cholera en hepatitis. Dat heeft ertoe geleid dat het lesgeven deels moest worden beperkt, want in plaats van zich op de goede vorming van de seminaristen te kunnen concentreren, moest het seminarie steeds meer aandacht besteden aan geld en de medische behandeling van de scholieren.

Zuiver water dankzij weldoeners

Onze weldoeners hebben 21.000 euro geschonken, zodat het seminarie een tankwagen voor water kon aanschaffen, die 10.000 liter bevat. Zo is het veel gemakkelijker geworden om aan zuiver water te komen. De rector, Michael Kagargo, schrijft: "Dank U voor uw hulp en wees er van verzekerd, dat wij allemaal: scholieren, hun ouders, de medewerkers van het seminarie en het Gods volk hier bij ons, evenals ikzelf, voor onze weldoeners bidden."

Projectcode: 141-02-29

Dit project is een voorbeeld van ons werk. Uw gift zal aan dit of een soortgelijk project ten goede komen en het pastorale werk van Kerk in Nood mogelijk maken.
Foto: Kerk in Nood