Kinderen gearresteerd voor deelname christelijk zomerkamp

maandag, 12 juni 2017
Nieuws
In de regio Madhya Pradesh hebben de autoriteiten in totaal 71 kinderen aangehouden die op weg waren naar een christelijk zomerkamp. Hoewel de kinderen uit christelijke families komen, ziet de staat de deelname als "poging tot bekering."
20171103-India-02

De kinderen, allen tussen de 13 tot 15 jaar oud, werden door twee mannen naar het kamp begeleid. Beiden zijn in staat van beschuldiging gesteld. De overheid heeft de bekering van kinderen nooit officieel goedgekeurd, ondanks dat de families van de kinderen allen christelijk zijn. De staat noemt een niet goedgekeurde bekering “illegaal.” De kinderen zijn inmiddels weer vrijgelaten.

"Illegale bekering"
Bhupendra Singh, minister van binnenlandse aangelegenheden en staatsveiligheid: “Illegale bekeringen hebben op grote schaal plaats in Jhabua en Alirajpur. Wij proberen dat tot op de bodem uit te roeien.” Krisnaveni Desavatu, een inspecteur van politie, vult aan: “Om te kunnen overgaan tot een andere godsdienst dient men een schriftelijke aanvrage in te dienen bij de daarvoor aangestelde ambtenaar van het district. Uitsluitend na een speciale procedure te hebben gevolgd kan iemand van religieuze identiteit veranderen. Dat is in het geval van de ouders, die zeggen Christenen te zijn, niet gebeurd."

Hemel als omkoperij
Tegenwoordig kennen vijf staten in India anti-bekeringswetgeving. De staat gaat er van uit dat dergelijke wetten mensen weerhouden om anderen te dwingen tot een ander geloof over te gaan. Volgens Narendra Modi, premier van India, garandeert de Indiase staat volledige vrijheid van godsdienst. In de praktijk echter veroorzaken deze wetten constant problemen voor de christenen. Andrew Boyd van Release International legt dit uit: ”Als er gepreekt wordt over de hemel, wordt dat uitgelegd als omkoperij. Als er over de hel wordt gesproken, dan heet dat “bangmakerij”. Als je op een of andere manier blijk geeft van christelijke naastenliefde wordt dat ook als omkoperij bestempeld."

Deze situatie geeft een beeld van christenvervolging in India door de regering. En de overheid is niet de enige instantie die zich aan christenvervolging schuldig maakt. "Radicale Hindoes gebruiken vaak geweld en jagen mensen angst aan om ze zo tot terugkeer naar de Hindoeïstische godsdienst te dwingen. Ze worden daar gewoonlijk niet voor gestrafd. Het zijn vooral extremisten die zich er schuldig aan maken. Zij bombarderen, kerken, steken die in brand of brengen vernielingen aan. In verschillende staten in India hebben oproerkraaiers medewerkers van de Kerk mishandeld en gedood", aldus Paul Robinson, hoofd van Release International.

Bron: CBN