Kinderen bidden voor oorlogskinderen

donderdag, 29 september 2016
Nieuws
De 11-jarige Roeland gaat in oktober elke dag een Tientje van de Rozenkrans bidden voor Ghadir (12) uit Damascus in Syrië.
kbvok_banner

Wij hopen dat ook uw (klein)kinderen of de kinderen van bijvoorbeeld de kinderwoorddienst uit de parochie het voorbeeld van Roeland zullen volgen. Het Rozenkransgebed is immers een heel krachtig gebed voor vrede. Het is het beste dat kinderen kunnen doen voor hun leeftijdsgenootjes die waar dan ook te lijden hebben onder oorlog en de gevolgen daarvan.

"kbvok%20sleutelkoord2.jpg"

Sleutelkoord voor vrede

In samenwerking met Stichting Kinderen bidden voor Kinderen promoten wij deze landelijke actie. Voor kinderen die deelnemen is er een sleutelkoord voor vrede, om snel en eenvoudig zelf te rijgen, of naar keuze een glow-in-the-dark rozenkransje. Vul daarvoor de adresgegevens in op het deelnameformulier onderaan deze pagina.

Op de campagnepagina Kinderen bidden voor oorlogskinderen vindt u meer uitleg over deze actie en kunt u zien hoeveel kinderen deelnemen en in welke plaatsen. Ook daarvoor vragen wij u het deelnameformulier in te vullen. Vorig jaar hebben ruim 3.800 kinderen in oktober gebeden voor vrede.

"kbvok%20ballonnen%20rozenkrans.jpg"Dinsdag 18 oktober

Op dinsdag 18 oktober sluit de actie Kinderen bidden voor oorlogsKinderen zich aan bij het wereldwijde initiatief: 1 miljoen kinderen bidden. Dit wil jaarlijks op 18 oktober een miljoen kinderen in gebed voor eenheid en vrede verenigen, onder de bescherming van de heilige Maagd Maria. Het idee ontstond in Caracas (Venezuela), en groeide mede dankzij de steun van Kerk in Nood uit tot een wereldwijde campagne. H. Paus Johannes Paulus II zei over het rozenkransgebed: “Ik vertrouw op de kracht van dit gebed als bron van wereldvrede en vrede in het gezin.” We nodigen u uit om zeker op deze internationale kindergebedsdag met kinderen te bidden, thuis, in een kapel of waar dan ook. In Heerhugowaard mochten kinderen in 2015 na hun gebed een rozenkrans van ballonnen loslaten.

Ga naar Kinderen bidden voor kinderen voor eenvoudige suggesties en voor eigentijdse materialen om kinderen (de Rozenkrans) te leren bidden.