Kinderen als evangelisten in het Jaar van het Geloof

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Lerend wat het betekent Christen te zijn en groeiend in het geloof, worden Katholieke kinderen in Pakistan gauw "echte verkondigers van het Evangelie"...
20130220_Lahore_Children_Evangilizing

In dit jaar, dat door paus Benedictus XVI is uitgeroepen tot Jaar van het Geloof, lopen kleine kinderen voorop bij evangelisatieprogramma’s van de Katholieke Kerk in Lahore. Lerend wat het betekent Christen te zijn en groeiend in het geloof, worden Katholieke kinderen in Pakistan gauw "echte verkondigers van het Evangelie": zo zei een zegsman van de plaatselijke Kerk die afgelopen zondag de jaarlijkse: Missionaire Kinderdag vierde. Honderden kinderen, onder leiding van pater Francis Nadeem OFM Cap, hernieuwden in de Sint Jozef kerk hun gelofte het geloof actief te belijden en te verdiepen door godsdienstles te volgen en thuis, op school en in de samenleving te getuigen voor het Christendom. "Onze kinderen hebben een belangrijke taak binnen de Christelijke gemeenschap en bij de hulp aan andere, minder bedeelde kinderen", zei pater Nadeem, die hieraan toevoegde dat hij de kinderen had aangespoord: nog meer missionaire activiteiten te ontplooien door aandacht te geven aan arme, misdeelde en dakloze kinderen en op die manier bij te dragen aan een betere samenleving in Pakistan". "Jullie zijn het licht van de wereld", zei hij tegen de kinderen, "jullie zijn het licht van het geloof en van de liefde en vrede die zich over onze samenleving moet verspreiden."

Aan het slot van een bijzondere Eucharistieviering zeiden de kinderen het eenvoudige gebed:Laat mij getuigen van uw vrede, toegeschreven aan Sint Franciscus van Assisi, en baden zij in het bijzonder voor paus Benedictus XVI.

Bron: Fides

Bron foto: Eigen archief