Kerstkaart voor nieuwe evangelisatie

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Met Pasen was er al een prachtige folder om uitleg te geven over wat de Kerk dan viert. Een initiatief van Kerk in Nood, Samuel Advies en Katholiek Alpha Centrum. Meer dan...
kerstkaart_-3a_DEF

Een Kerstkaart waar je als parochie mee voor de dag kan komen

Tip: bespreek deze actie met uw parochie.

Met Pasen was er al een prachtige folder om uitleg te geven over wat de Kerk dan viert. Een initiatief van Kerk in Nood, Samuel Advies en Katholiek Alpha Centrum. Meer dan 100.000 werden er verspreid! Nu is er een kerstkaart met hetzelfde doel.

De Kerstnachtmis en de Dagmis blijven de drukst bezochte vieringen per jaar. Ook de dagen erna lopen mensen makkelijker de kerk binnen om naar de Kerststal te kijken. De parochies (koren, versiergroepen, priesters en diakens met hun preken, kindervieringen…) putten zich uit om die dagen zo te maken, dat de ‘kerstkatholieken’ en andere belangstellenden hopelijk toch nog eens terugkomen voordat het weer Kerstmis is.

Deze Kerstkaart wil hen daar een beetje bij helpen. Aan de hand van een prachtige icoon uit Bethelem wordt met Bijbelteksten en een korte toelichting uitgelegd wat de diepere betekenis van Kerstmis is. Op de achterkant is een wit vlak opengelaten. Hier kan een sticker met een tekst geplakt worden met informatie over de eigen parochie. Een kerstkaart waarmee je dus voor de (Kerst)dag kan komen!

Hoe werkt het?

– De kaart wordt besteld en daarbij lever je een tekst aan (11 regels, per regel 65 tekens) voor de sticker.

– Bij Kerk in Nood wordt de tekst geprint en je krijgt dan de kaarten met de stickers terug.

– In de parochie moeten dus alleen nog de stickers opgeplakt worden.

 

Waarvoor kun je de kaart gebruiken?

– Om halverwege december uit te delen met een tekst op de achterkant die mensen uitnodigt voor de vieringen.

– Om aan het eind van de Nacht/dagmis uit te delen met een tekst op de achterkant die aangeeft hoe mensen na Kerstmis toch een stapje verder kunnen zetten in het geloof (bijv. uitnodiging voor de startende Alpha-cursus, een activiteit, een gesprek enz.)

– Als kerstkaart van de parochie aan de parochianen (vrijwilligers of iedereen uit het adressenbestand) met een tekst op de achterkant die hen voor iets uitnodigt of verwijst naar een website of iets aankondigt (Jubileum, serie lezingen, gebedsgroep, parochie bedevaart…).

Kortom: uitleg over Kerstmis, een mooie afbeelding én een aangepaste tekst met het locale aanbod. Per kaart 0,05 cent (1/3e van de echte kosten!), oftewel 100 voor 5 euro, 1000 voor 50 euro.

Geen geld, toch, om het Evangelie van Kerstmis te verspreiden!

Inmiddels zijn er al 100.000 kaarten besteld en komt er een extra druk. De kaarten zijn dus nog steeds te bestellen! Opnieuw een goed initiatief van Kerk in Nood, Samuel Advies en Katholiek Alpha Centrum.

 

Besteladres: info@kerkinnood.nl

Vermeld het aantal kaarten, de tekst voor de sticker en het bezorg- en rekeningadres.

 

Klik hier voor de hoge resolutie images van de kerstkaart:

voorzijde, binnenpagina 1, binnenpagina 2 en achterzijde.