Kerstkaart van 17×11 meter voor Christenen in Irak

woensdag, 20 december 2017
Nieuws
Zo'n 450 leerlingen en omstanders maakten dinsdag een Kerstkaart van 17 bij 11 meter om Christenen in Irak een hart onder de riem te steken.
Eindresultaat-Large

Op dinsdag 19 december hebben zo’n 450 leerlingen uit Delft samen met omstanders een kerstkaart van krijt getekend op de Markt in Delft. Met de actie werd aandacht gevraagd voor christenen in Irak die moesten vluchten voor Islamitische Staat en de steun van Kerk in Nood voor de wederopbouw van de vele beschadigde en vernietigde huizen.

Gevlucht voor Islamitische Staat
In augustus 2014 sloegen 130.000 mensen, merendeels christenen, uit de vlakte van Nineveh op de vlucht voor Islamitische Staat. Maar liefst 12.000 huizen werden verwoest of beschadigd door de terreurorganisatie, die het vooral op Christenen en Yezidi’s had gemunt. Deze gemeenschappen werken er samen aan de wederopbouw van beschadigde en verwoeste huizen. Dit ‘Marshallplan’ vormt een enorme klus, maar 40 ingenieurs en ruim 2.000 vaklieden zijn reeds aan het werk.

Medewerking van Delftse scholen en middenstand
De kerstkaart van maar liefst 11 bij 17 meter werd gemaakt door zo’n 450 leerlingen van het Stanislas College, de Bernadette Maria school en omstanders. Ook was er chocolademelk en lekkers van Bakker Van Maanen uit Delft. Een time-lapse film van het werk – gefilmd vanaf de Nieuwe Kerk – zal ter bemoediging naar de vluchtelingen in Irak worden gestuurd.

Kerk in Nood steunt de wederopbouw van huizen en de terugkeer van Christenen naar de vlakte van Nineveh Helpt u mee? Doneer dan online of maak uw gift over onder vermelding van "Terugkeer Nineveh."