Kerk wil families uit armoede halen

Project
“Elke dag gewoon iets op tafel kunnen neerzetten is een dagelijkse strijd en een dagelijkse realiteit voor deze families” vertelt bisschop Samson Shukardin uit Pakistan.
ACN-20170531-55557

“De spiraal van armoede, werkloosheid en schulden leidt velen naar drugsverslaving en andere vormen van afhankelijkheid en brengt hun families naar een ware plaag van conflicten, argumenten, onenigheid en in veel gevallen huiselijk geweld.” De bisschop geeft om zijn kudde en wilt via cursussen ervoor zorgen dat ze als liefdevolle gezinnen bij elkaar blijven.

“Familie beslissend voor toekomst Kerk”
Bisschop Samson Shukardin wil deze families samenhouden in de moeilijke omstandigheden en wenst dat ze een Christelijk leven leiden zodat vrede, harmonie en liefde mag heersen tussen hen. Daarom heeft hij een programma opgesteld om zo kracht te geven aan getrouwde echtparen en hun families.

Onder leiding van een zuster die 25 jaar ervaring heeft op het gebied van het familie apostolaat, samen met de hulp van getrainde echtparen, verzorgen zij cursussen en bijeenkomsten in de 17 parochies van het bisdom Hyderabad. Jonge stellen die zich verloven, getrouwde stellen in het proces van stabilisering van hun familie en voor familiegroepen in het algemeen, kunnen hier terecht voor meer diepgang.

De bisschop laat weten dat hij helemaal achter de cursussen staat: “zij hebben mijn volledige medewerking, omdat het welzijn van de familie beslissend is voor de toekomst van de wereld en van de Kerk.” Het is echter niet mogelijk voor het bisdom de Katholieke families te voorzien van cursussen en bijeenkomsten in alle parochies, vandaar dat ze een beroep doen op u.

Voor nog geen €2 kunt u één familie helpen om bij elkaar te blijven en hen te laten groeien in liefde voor elkaar en de naaste. Klik op de doneer button op maak uw bijdrage over onder vermelding van “328-08-49.”