‘Kerk van Afrika moet gehoord worden’

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De ervaringen van de Kerk van Afrika moeten bij de komende gezinssynode gehoord worden, zei paus Franciscus afgelopen maandag tegen...
20150513_Afrika01

De ervaringen van de Kerk van Afrika moeten bij de komende gezinssynode gehoord worden, zei paus Franciscus afgelopen maandag tot de bisschoppen van Togo.

Open voor leven

De paus zei zich ervan bewust te zijn dat de bisschoppen zich sterk engageren bij de voorbereidende discussies voor de synode. "Het is belangrijk dat de positieve aspecten van het gezin in Afrika naar voren gebracht en gehoord worden. Het Afrikaanse gezin is bijzonder open voor het leven, het respecteert de ouderen en houdt rekening met hen", aldus de paus.
"Dit erfgoed moet gekoesterd worden en dienen als voorbeeld en aanmoediging voor anderen.
Het sacrament van het huwelijk is een pastorale realiteit die goed geworteld is, ook al bestaan er nog steeds culturele en wettelijke barrië¨res die sommige mannen hinderen in hun verlangen een christelijk gezin te stichten."

Onverenigbaar

"Togo blijft niet gespaard voor de huidige wereldwijde ideologische en media-aanvallen waarbij relatie- en gezinsvormen worden aangeboden die onverenigbaar zijn met het christelijk geloof."

Bron: Katholiek Nieuwsblad, foto: staugustin.com