fbpx

Kerk Mexico stort in tijdens doop

maandag, 25 september 2017
Nieuws
Op 19 september, terwijl een familie de doop bijwoonde van hun dochter, schudde een aardbeving met een kracht van 7.1 op de schaal van Richter de kerk in Puebla Mexico, waarbij de koepel barstte en bovenop hen ineenstortte.
20170925-Elideth-Puebla

Minstens 11 mensen, met inbegrip van de baby Elideth Torres de Leon, werden gedood toen de kerk van de heilige apostel Jakobus instortte. Ook haar zus, moeder, peetmoeder en een plaatselijke oudere kwamen om. Graciano Villanueva, Elideth’s peetvader, slaagde erin om uit het puin te ontsnappen, samen met de pastoor en sacristein van de kerk. Villanueva vertelde de krant El Universal dat hij zijn vrouw, dochter, schoonzoon en twee kleindochters verloor bij de aardbeving. "Ik heb niemand meer van mijn familie", zei hij.

Een familielid van Villanueva vertelde verslaggevers dat de slachtoffers stierven terwijl zij bidden en dat daarom "het enige dat we nog doen is om ons neer te leggen bij de wil van de Heer."

Na de aardbeving hebben de mensen van Atzala de hele nacht gewerkt om lichamen te herstellen die onder de ruïnes van de 17e eeuwse kerk lagen. Inmiddels hebben tientallen mensen bloemen achtergelaten bij de kerk. Het aartsbisschop van Puebla meldde dat maar liefst 163 kerken, waaronder de kerk van heilige apostel Jakobus zijn beschadigd.

Bron: CNA