Kerk in Noordoost-India groeit met 10.000 bekeerlingen per jaar

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Ondanks hevige tegenstand van de plaatselijke politieke leiders, heeft de Kerk in de noordoostelijke Indiase deelstaat Arunachal Pradesh in de afgelopen drie decennia een enorm sterke groei doorgemaakt. Inmiddels is het percentage...
20111503_BisschopIndia01

Ondanks hevige tegenstand van de plaatselijke politieke leiders, heeft de Kerk in de noordoostelijke Indiase deelstaat Arunachal Pradesh in de afgelopen drie decennia een enorm sterke groei doorgemaakt. Inmiddels is het percentage Christelijke inwoners van de deelstaat toegenomen tot ruim veertig. Jaarlijks groeit de Kerk met 10.000 volwassen bekeerlingen. Tientallen jaren geleden was het voor Christenen nog verboden de deelstaat te betreden.

Groot succes

In het gebied wonen 26 stammen, die weer onderverdeeld kunnen worden in meer dan 120 substammen. Elk van deze stammen heeft een eigen dialecten en specifieke cultuur. De Salesiaanse Bisschop George Palliparampil vertelt: "De mensen willen iemand die van hen houdt, althans, dat is mijn ervaring." Het grootste succes volgens de Bisschop is "dat mensen het gevoel hebben dat ze in de Kerk mensen vinden die met hen meelopen in het leven".

(Bron: KN/CatholicCulture)