Kerk in Nood verzorgt transport Vughtse kerkinboedel naar Oekraïne

vrijdag, 24 november 2017
Nieuws
De inboedel van de gesloten Petruskerk in Vught verhuist dinsdag 15 december a.s. naar Bisdom Lemberg in Oekraïne. Hulporganisatie Kerk in Nood zorgt voor het transport en geeft bij aanvang hiervan een persconferentie in de Petruskerk.Na sluiting van de P
20091210vught1

De inboedel van de gesloten Petruskerk in Vught verhuist dinsdag 15 december a.s. naar Bisdom Lemberg in Oekraïne. Hulporganisatie Kerk in Nood zorgt voor het transport en geeft bij aanvang hiervan een persconferentie in de Petruskerk.

Na sluiting van de Petruskerk in 2005, een van de katholieke kerken in de gemeente Vught, zijn de Edith Stein Parochie en het bisdom van ‘s-Hertogenbosch op zoek gegaan naar een nieuwe bestemming. Hulporganisatie Kerk in Nood bood aan de inboedel naar Oekraïne te verhuizen, waar dringend behoefte is aan kerkgebouwen en de inrichting ervan voor het groeiend aantal gelovigen.

Dinsdag 15 december worden vier vrachtwagens geladen met inboedel uit de Petruskerk. "In Nederland raken kerkgebouwen overbodig, terwijl de Kerk in Oekraïne een groei doormaakt. Met deze actie kunnen wij vanuit Nederland de geloofsbeleving van vele medechristenen ondersteunen. Bovendien is het voor ons hoopgevend te zien dat elders het geloof groeit en bloeit", aldus Joris van Voorst tot Voorst, directeur van Kerk in Nood.

Op de persconferentie gaan pastoor M. Mesch van de Edith Stein Parochie, directeur dhr. J. van Voorst tot Voorst van Kerk in Nood, en enkele betrokkenen nader in op deze bijzondere kerstactie. Bovendien zal er gelegenheid zijn foto’s te maken bij aanvang van het transport.

Kerk in Nood
Kerk in Nood ondersteunt Christenen over de hele wereld waar zij worden vervolgd of onderdrukt of waar zij in pastorale nood zijn. Dit doet Kerk in Nood door informatie, gebed en actie. Kerk in Nood is een internationale katholieke hulporganisatie, opgericht in 1947. Jaarlijks geeft zij wereldwijd steun aan ca. 5000 projecten.