Kerk in Nood geeft opnieuw noodhulp aan Syrië

Project
Kerk in Nood heeft opnieuw hulp toegekend aan Syrische vluchtelingen. Deze keer gaat het om een bedrag van € 50.000 bestemd voor Christenen in de zwaarbevochten stad Aleppo. Daarvan is € 30.000 bestemd voor voedselhulp en € 20.000 voor medicijnen.
20120814syrie01

Kerk in Nood heeft opnieuw hulp toegekend aan Syrische vluchtelingen. Deze keer gaat het om een bedrag van € 50.000 bestemd voor Christenen in de zwaarbevochten stad Aleppo. Daarvan is € 30.000 bestemd voor voedselhulp en € 20.000 voor medicijnen. De hulpt loopt via de bisschop van Aleppo, Antoine Audo.

De bisschop zegt erg dankbaar te zijn voor de hulp. "Het helpt de Syrische Christenen standvastig te blijven, nu ze weten dat ze niet alleen zijn. Ze worden omringd door broeders en zusters die hen begrijpen en onvoorwaardelijk van hen houden. Hartelijk dank voor uw snelle reactie na onze oproep. Vooral in Aleppo ontwikkelt de strijd zich bijzonder wreed en wij weten niet wat ons verder te wachten staat. Bid voor innerlijke vrede die alleen van Christus kan komen opdat wij Hem in ons midden brengen door daden van liefde."

Eerder gaf Kerk in Nood hulp aan Christenen in Damascus na een dramatische oproep van aartsbisschop Nassar: "Er is niet genoeg eten, brood, fruit of melk voor de kinderen. Gas en elektriciteit om te koken ontbreken. Gezinnen die de kans hebben vluchten voor hun leven. Maar vanwege de voortdurende straatgevechten, geldgebrek en gesloten grensposten kunnen veel mensen niet eens weg. Daarnaast is het er voortdurende gevaar van ontvoeringen of gewapende aanvallen. Maar als mensen enigzins kunnen ontvluchten ze in paniek hun woonwijken in lange colonnes richting Libanon."

Tot nu toe verstrekte Kerk in Nood al een bedrag van € 152.500 aan noodhulp waar nu dus nog eens € 50.000 aan wordt toegevoegd.

Projectcode: 330-09-00