Kerk in Nood geeft noodhulp aan Gaza

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
De internationale Katholieke hulporganisatie Kerk in Nood heeft besloten om per direct een bedrag van € 20.000 beschikbaar te stellen voor noodhulp aan Christelijke gemeenschappen in de Gaza-strook. Het bedrag wordt gestuurd naar de Katholieke parochie va
20090108gaza2

De internationale Katholieke hulporganisatie Kerk in Nood heeft besloten om per direct een bedrag van € 20.000 beschikbaar te stellen voor noodhulp aan Christelijke gemeenschappen in de Gaza-strook. Het bedrag wordt gestuurd naar de Katholieke parochie van Gaza-stad. Verwacht wordt dat in latere instantie meer hulp beschikbaar gesteld zal worden.

"We weten dat onze financiële hulp niet meer kan doen dan de nood een klein beetje te verlichten van de meest behoeftigen", aldus Pierre-Marie Morel, secretaris-generaal van Kerk in Nood. "Gebed om vrede in de regio is op dit moment veel belangrijker. Ik roep onze 700.000 donateurs op om zich aan te sluiten bij onze gebedscampagne."

Hulp aan Christenen in het Heilig Land en in andere landen in het Midden-Oosten is één van de top-prioriteiten van Kerk in Nood, vooral sinds de Paus daartoe bij gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Kerk in Nood heeft opgeroepen. "De bommen en granaten in Gaza maken geen onderscheid tussen vreedzame Christelijke burgers en Hamas-strijders", zegt Morel. "Christenen over de hele wereld moeten laten zien dat er troost mogelijk is in het lijden en dat de wereld solidair is met de lijdende Christelijke minderheid in Gaza. Het is bovenal belangrijk dat de mensen in Gaza de moed niet opgeven, maar dat ze in hun vaderland blijven en hoop blijven houden op een vreedzame toekomst."

Kerk in Nood heeft direct en intensief contact met de Latijnse Patriarch in Jeruzalem, Fouad Twal, en met de pastoor van de katholieke parochie in Gaza-stad, Manuel Musallam. De Christelijke gemeenschappen staan keer op keer in de vuurlinie tussen de strijdende partijen. Onder de 1,5 miljoen inwoners van de Gazastrook zijn 5000 Christenen. Een kleine 300 van hen zijn Katholiek, de meesten zijn Grieks-Orthodox.