Kerk in Nood dankbaar voor recordbedrag aan giften

maandag, 04 juli 2016
Nieuws
Voor het derde jaar op rij hebben zowel de Nederlandse als de internationale organisatie van Kerk in Nood een recordbedrag aan giften ontvangen. Het Nederlandse kantoor van Kerk in Nood heeft met 7,3 miljoen euro in...

Voor het derde jaar op rij hebben zowel de Nederlandse als de internationale organisatie van Kerk in Nood een recordbedrag aan giften ontvangen. Het Nederlandse kantoor van Kerk in Nood heeft met 7,3 miljoen euro in 2012 zelfs méér geld opgehaald dan de recordjaren 2010 en 2011. Hetzelfde geldt voor de internationale organisatie van Kerk in Nood die in totaal 90,8 miljoen euro heeft opgehaald in de 17 landen waar Kerk in Nood kantoren heeft. De directeur van Kerk in Nood, Joris van Voorst tot Voorst, spreekt zijn dankbaarheid uit: "We zijn al onze donateurs uitermate dankbaar dat ze ons in staat stellen om nog meer Christenen in nood te helpen met dit enorme bedrag. De aanhoudende economische crisis heeft hen niet weerhouden om ruimhartig te geven voor degenen die hun steun hard nodig hebben. Hiermee hebben we in 145 landen, zo’n 5.000 projecten ondersteund die vervolgde Christenen en Christenen in pastorale nood ten goede komen."

 

Zo heeft Kerk in Nood aandacht besteed aan de Christenen in Pakistan. Met hun relatief zeer kleine aantal proberen ze zich staande te houden en betekenen ze veel voor de samenleving. Dit doen ze ondanks de onderdrukking, armoede, discriminatie, aanslagen, gevechten en kidnapping die ze ondervinden. Door de gulle gaven van de donateurs heeft Kerk in Nood bijvoorbeeld kunnen helpen met veiligheidsmaatregelen bij de kathedraal in Lahore. Ook maakte Kerk in Nood zomerkampen in Lahore mogelijk voor katholieke jongeren om hun geloof te versterken en verdiepen zodat zij sterker in hun schoenen staan. Afgelopen jaar heeft Kerk in Nood de donateurs ook opgeroepen te geven voor de arme en verwoeste Kerk van Angola. Daar heeft Kerk in Nood op verschillende plaatsen kunnen helpen kerken weer op te bouwen en meegeholpen met de realisatie van een ‘Boerderij van Hoop’ waar drugsverslaafden een nieuw leven opbouwen in een Christelijke gemeenschap.

 

Kerk in Nood ontvangt veel persoonlijke verhalen van Christenen die werden geholpen. Een jonge seminarist uit Havana bedankte voor de kinderbijbels die Kerk in Nood aan zijn bisdom had geschonken. Door het lezen van deze kinderbijbel heeft hij zijn roeping ontvangen. Pater Geoffrey uit Uganda schrijft: "U kunt zich niet voorstellen hoeveel mensen ik heb kunnen bereiken door de motor die ik 13 jaar geleden van Kerk in Nood gekregen heb." En pater Tom uit Noord-Oost India stuurt een foto en bedankt voor de hulp bij de bouw van een kapel: "Op de foto kunt u zien hoe blij de mensen zijn met deze nieuwe kapel, nu hoeven we de Mis niet meer te vieren in een hutje."

 

Joris van Voorst tot Voorst zegt hierover: "Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele lichtpuntjes die Kerk in Nood heeft mogen aanwakkeren dankzij de gulle gaven van de donateurs. Ook in 2013 blijft Kerk in Nood prioriteit geven aan de wereldwijde ondersteuning van pastorale projecten, met name in die gebieden waar de Kerk vervolgd wordt. We rekenen ook dit jaar weer op de financiële steun en het gebed van onze donateurs."

 

Het jaarverslag van Kerk in Nood is te downloaden via www.kerkinnood.nl/jaarverslag.