Kerk in Nood benoemt Kerkelijk Assistent

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Pater van Meijgaarden Kerkelijk Assistent bij Kerk in Nood NederlandKerk in Nood / Oostpriesterhulp maakt de benoeming bekend van pater W.M.J. van Meijgaarden s.s.s. tot kerkelijk assistent voor de Nederlandse afdeling van de internationale katholieke hu
20081118vicaris

Pater van Meijgaarden Kerkelijk Assistent bij Kerk in Nood NederlandKerk in Nood / Oostpriesterhulp maakt de benoeming bekend van pater W.M.J. van Meijgaarden s.s.s. tot kerkelijk assistent voor de Nederlandse afdeling van de internationale katholieke hulporganisatie. Pater van Meijgaarden is benoemd door de internationale president van Kerk in Nood.

Pater van Meijgaarden is een bekend gezicht in katholiek Nederland. De pater sacramentijn zet zich al vele jaren in voor kerk en samenleving, onder andere als priester voor de Nederlandse Lourdesbedevaart voor Zieken, waarvan hij sinds 1997 ook voorzitter is. Van Meijgaarden was de afgelopen 13 jaar ook actief als vicaris en vicaris-generaal voor het bisdom ‘s-Hertogenbosch.

Kerk in Nood ondersteunt christenen over de hele wereld die vervolgd of onderdrukt worden of die in pastorale nood zijn. Met kantoren in 17 landen staat Kerk in Nood onder direct toezicht van de Heilige Stoel. Kerk in Nood verwezenlijkt haar doelstellingen door informatievoorziening, gebed en praktische ondersteuning.

Bestuur en medewerkers van Kerk in Nood zijn blij met de versterking van hun Nederlandse team. Pater van Meijgaarden zal zich als kerkelijk assistent vooral bezig houden met de gebedsdoelstelling van Kerk in Nood door mee te werken aan de publicatie van gebedsintenties.