Kerk in Libanon vangt Syrische vluchtelingen op

dinsdag, 14 juli 2015
Nieuws
Tweeduizend Syriërs zijn in de afgelopen twee dagen naar Libanon gevlucht vanwege het aanhoudende geweld in hun land. Dat meldt persbureau Fides op basis van...
20120703_Libanon01

Tweeduizend Syriërs zijn in de afgelopen twee dagen naar Libanon gevlucht vanwege het aanhoudende geweld in hun land. Dat meldt persbureau Fides op basis van berichten van de Verenigde Naties.

Kerken in Libanon vangen een groot deel van de vluchtelingen op. "De christelijke gemeenschap geeft hiermee een getuigenis van gastvrijheid en solidariteit", zegt Paul Karam, priester en directeur van de Pauselijke Missiewerken in Libanon. Volgens Karam hebben kerken "ervaring in het opvangen van christelijke gezinnen die geweld en onderdrukking van het regime in Syrië ontvluchten". Hij zegt dat de kerk in Libanon antwoordt met gastvrijheid en zorg voor de vluchtelingen. "Bisdommen en parochies zorgen voor opvang, voedsel en kleding. Ook staan we hen bij op economisch en sociaal vlak." Ook zijn er veel niet-christelijke gezinnen die vluchtelingen opnemen volgens Karam. De Libanese overheid vraagt haar burgers vluchtelingen op te nemen.

Over de situatie in Syrië zegt Karam dat de Kerk tegen geweld is. "We willen vrede en de dialoog bevorderen." Hij waarschuwt voor het gevaar, zoals in Irak, dat christenen gedwongen worden Syrië te verlaten. "Het risico is dat een dictatoriaal regime wordt vervangen door een islamitisch regime die de sharia wil opleggen."