Kerk en centrum pastorale activiteiten in Vaqueros (Argentinië)

Project
Vaqueros is een voorstad van de provinciehoofdstad Salta, dat ligt aan de voet van de Andes in het noordwesten van Argentinië. De parochie, gewijd aan de Verrijzenis van de Heer en de Heilige Maagd van Aparecida, werd pas vorig jaar opgericht....
20121015argentina002

Vaqueros is een voorstad van de provinciehoofdstad Salta, dat ligt aan de voet van de Andes in het noordwesten van Argentinië. De parochie, gewijd aan de Verrijzenis van de Heer en de Heilige Maagd van Aparecida, werd pas vorig jaar opgericht. Ze dient een bevolking van 3.900 zielen. Het merendeel van de gezinnen leeft in armoede, en 40% van hen zijn zo arm dat ze veel basisbehoeften ontberen. De armoede gaat hand in hand met een gebrek aan basisonderwijs en wijdverbreide analfabetisme – en dit gebrek aan onderwijs heeft op zijn beurt het effect dat de mensen in armoede worden gehouden. Het is een vicieuze cirkel waarin alcoholisme en drugsverslaving ook wijdverspreid zijn, gebroken families, kinderen en jongeren vertrekken om op straat rond te hangen, en worden vaak in bendes getrokken. Onder de meisjes is het percentage tienerzwangerschappen erg hoog.

De mensen hebben hulp nodig, en de parochie is hun belangrijkste plaats voor hun vele behoeften van lichaam en ziel. Bijgevolg heeft de kerk vele uitdagingen – een van de grootste is het feit dat de parochie nog geen gebouw heeft waar de Heilige Mis gevierd kan worden en waar de vele pastorale activiteiten uitgevoerd kunnen worden. Op dit moment wordt de Mis gevierd in de open lucht, op voorwaarde dat het niet regent. Maar er zijn vele andere activiteiten die de parochie graag in staat zou zijn aan te bieden bijvoorbeeld catechese, bezinningsdagen, jeugdvergaderingen, sociale activiteiten, zoals een ‘outreach’ programma voor tienermoeders, counseling en educatieve mogelijkheden voor mensen die anders weinig perspectief hebben. De lijst is lang, maar zonder een dak boven hun hoofd, is er veel dat de parochie niet kan doen.

En dus heeft de pastoor, pater Martin Farfãn zich tot Kerk in Nood gericht voor hulp, zodat de parochie een kapel en een activiteitencentrum kan bouwen. We hebben hem 15.000 Euro beloofd.

Projectcode: 209-01-19

Dit project is slechts een voorbeeld van ons werk. Wilt u, een ander soortgelijk project dat in overeenstemming is met de pastorale prioriteiten van Kerk in Nood ondersteunen, vermeld dan de referentie code hieronder bij het maken van uw donatie. Dank u.