Kerk Damascus biedt 1.500 families eten

Project
Op het platteland rond Damascus wonen veel families die gevlucht zijn voor de oorlog die zes jaar geleden begon in Syrië. De Melkitisch-Katholieke patriarch in Damascus vraagt ons te helpen om voor 1.500 families in eten te voorzien.
ACN-20160219-36820

Op het platteland rond Damascus wonen veel families die gevlucht zijn voor de oorlog die zes jaar geleden begon in Syrië. De Melkitisch-Katholieke patriarch in Damascus vraagt ons te helpen om voor 1.500 families in eten te voorzien. Voor hun basisbenodigdheden, zoals melk voor kinderen, linzen, thee, suiker en eten uit blik kunnen zij alleen terecht bij de kerk. 

Kinderen leven in oorlog en ballingschap
Op 13 maart 2011 begon de oorlog die Syrië heeft verwoest. Momenteel zijn 13.5 miljoen Syriërs afhankelijk van humanitaire hulp. Dit is ongeveer tweederde van de totale bevolking van Syrië. Rond de 5 miljoen mensen zijn officieel geregistreerd als vluchteling in een van de buurlanden, veel van de jonge kinderen daar kennen niets dan oorlog en ballingschap.

“Vol angst voor vandaag en morgen”
Er zijn 15 vrijwilligers die zich inzetten om het voedsel te verspreiden via drie centra. Met de meest hulpbehoevende families worden individueel afspraken gemaakt wanneer zij hun eten kunnen ophalen. Pastoor Masour heeft de leiding over dit project en schrijft naar Kerk in Nood: “Het is treurig te zien dat deze families in zo’n erbarmelijke omstandigheden moeten leven en ze van hun waardigheid zijn beroofd. De volwassenen, maar vooral kinderen, zijn vol angst voor vandaag en morgen. Wij zien jullie hulp als een teken van solidariteit en liefde voor de armsten der armen en als gebaar dat hoop geeft aan onze lijdende broeders en zusters. Het laat hen zien dat ze niet vergeten worden.”

Voor € 38 per maand kunt u een familie van eten voorzien. Helpt u mee? Doneer dan online of maak uw gift over onder vermelding van de code “330-09-59”.